Τα Κύθηρα θα εορτάσουν λαμπρά την Παναγία Μυρτιδιώτισσα

Loading...


Την Πολιούχο και Προστάτιδα των Κυθήρων Παναγία την Μυρτιδιώτισσα θα τιμήσει λαμπρά η Ιερά Μητρόπολη, ενώ στις λατρευτικές εκδηλώσεις θα δώσουν το παρών ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ.Τιμόθεος και ο Επίσκοπος Επιδαύρου κ.Καλλίνικος.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

23-9-2015, ώρα 5.30μ.μ. Ακολουθία Μικρού Εσπερινούεις το Καθολικόν της ευρέσεως της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης.

23-9-2015, ώρα 7μ.μ. Ακολουθία Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού εις το νέον Καθολικόν της Μονής, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.Τιμοθέου και συγχοροστατούντων των παρισταμένων Ιεραρχών.

23-9-2015, ώρα 10 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία εις το Καθολικόν της ευρέσεως της Θαυματουργού Εικόνος της Μυρτιδιωτίσσης μέχρι 2ας πρωινής.

24-9-2015, ώρα 7 π.μ. Ακολουθία Όρθρου, χοροστατούντος του Θεοφ.Επισκόπου Επιδαύρου κ.Καλλινίκου και εν συνεχεία Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.Τιμοθέου.

24-9-2015, ώρα 10.30 π.μ. Ιερά Λιτάνευσις της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης πέριξ της Ιεράς Μονής, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων & Αντικυθήρων κ.Σεραφείμ.

24-9-2015, ώρα 6.30 μ.μ. Ακολουθία Εσπερινού Αποδόσεως της Εορτής.

25-9-2015, ώρα 7 π.μ. Όρθρος – Αρχιερατική Θ. Λειτουργία και Ιερόν Μνημόσυνον υπέρ των αειμνήστων κτητόρων της Ιεράς Μονής.

Παρακαλούνται και προσκαλούνται ο Ιερός Κλήρος της νήσου και άπασαι αι Πολιτικαί, Στρατιωτικαί και Αστυνομικαί Αρχαί της νήσου και του Νομού να παρευρεθούν εις τας λατρευτικάς ευκαιρίας επί τη μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης.

Τελετάρχης κατά την Ιεράν Λιτάνευσιν της Θαυματουργού Εικόνος ωρίσθη ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π.Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως.Ετικέτες