Τα Θεοφάνεια στην Κόρινθο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου.

Νωρίς το πρωί στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου έλαβε χώρα η πανηγυρική Θ. Λειτουργία στην οποία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο και συλλειτούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.

Στην εορτή παρέστησαν ο Κορίνθιος Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νικόλαος Ταγαράς, ως εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως, ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, οι Βουλευτές του Νομού μας κ. Κων/νος Κόλλιας και κ. Χρίστος Δήμας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης, εκπρόσωποι των Αστυνομικών, Στρατιωτικών και άλλων Αρχών και πλήθος κόσμου.

Εν συνεχεία, σύμφωνα με το πρόγραμμα που κατάρτισε ο Δήμος Κορινθίων τελέστηκε ο καθιερωμένος Μέγας Αγιασμός, με την συμμετοχή όλων των ιερέων της πόλεως Κορίνθου, που εν τω μεταξύ είχαν καταφθάσει στον Ι. Καθεδρικό Ναό. Αμέσως μετά ξεκίνησε, υπό τον παιανισμό της Φιλαρμονικής του Δήμου Κορινθίων, η λιτανευτική πομπή προς τον «Φλοίσβο» το Κεντρικό Λιμάνι της Κορίνθου, όπου και περίμενε σκάφος ευγενώς προσφερθέν από την «Διώρυγα Κορίνθου», στο οποίο επιβιβάσθηκαν οι Αρχιερείς και οι συνοδοί τους προκειμένου να πραγματοποιηθεί η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Ελάχιστα λεπτά αργότερα και υπό το βλέμμα των Επισήμων και πλήθους πιστών, που είχαν παραταχθεί κατά μήκος του Λιμανιού, πραγματοποιήθηκε η τελετή Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα. Στα νερά του παγωμένου Κορινθιακού, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, έπεσαν 12 κολυμβητές μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά. Τον Τίμιο Σταυρό ανέσυρε ο κ. Παναγιώτης Παναγόπουλος, Στρατιωτικός από το Χιλιομόδι, ο οποίος αφού τον παρέδωσε στον Σεβ. Μητροπολίτη Διονύσιο έλαβε ως ευλογία ένα χρυσό σταυρό, ενώ και οι υπόλοιποι έλαβαν την ευλογία τους που την συνιστούσε ασημένιος σταυρός και μπουρνούζι.

Η σεμνή αυτή τελετή ολοκληρώθηκε με τις θερμές ευχαριστίες του Σεβ. Μητροπολίτου  κ. Διονυσίου προς τον φίλο και αδελφό Ιεράρχη Σεβ. Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την πόλη καθώς επίσης και προς τον Κλήρο, τις Αρχές και τον Λαό, που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και το τσουχτερό κρύο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Τοπικής Εκκλησίας και συμμετείχαν πάνδημα στην παραδοσιακή αυτή τελετή και ευχήθηκε κατάλληλα.  

   

 Ετικέτες