Τα Εννιάμερα της Παναγίας στην Κηφησιά (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Μάρκου Παπαγεωργίου

Mε τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την παραδοσιακή περιφορά της εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η Κηφισιά εόρτασε τα γνωστά σε όλους «Εννιάμερα της Παναγίας», δηλαδή την Απόδοση της Μεταστάσεως της Υπεραγίας Δεσποίνης Ημών Θεοτόκου, στο ιστορικό παρεκκλήσι του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου.

Για τους παλιούς κατοίκους της Κηφισιάς, η γιορτή αυτή είναι συνδεδεμένη με την έναρξη της νέας φθινοπωρινής περιόδου στην πόλη.

Από νωρίς, πλήθος πιστών, είχε συγκεντρωθεί στο γραφικό περίβολο του ναού της Παναγίτσας, προκειμένου να παρακολουθήσει τον Πανηγυρικό Εσπερινό και να αναθέσει τις όποιες ελπίδες στην Παναγία-Μητέρα.

Του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου & Ωρωπού Κύριλλος συμπαραστατούμενος από ιερείς της Μητροπόλεως. Στη συνέχεια, συνόδευσαν, την Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, στην καθιερωμένη περιφορά της, στην Πλατεία της Κηφισιάς και τους δρόμους γύρω από τον Ιερό Ναό.

Στην λιτάνευση της εικόνας παρέστησαν ως είθισται ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γεώργιος Θωμάκος, δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς, έδωσε ένα διαφορετικό «τόνο» στην κατανυκτική βραδιά.

Με την επάνοδο της πομπής, ο Σεβασμιωτατος Κύριλλος ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους «η Παναγία να προστατεύει την πατρίδα μας, να χαρίζει ομόνοια και ειρήνη για να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, τόσο οικονομικές όσο και γεωπολιτικές. Χρειάζεται να έχουμε υπομονή, εσωτερική γαλήνη και ενότητα, σε αυτές τις δύσκολες εποχές, διότι όπως έχει δείξει και η ιστορία, μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε θαυμαστά πράγματα».

IMG_8722.JPG
IMG_8725.JPG
IMG_8730.JPG
IMG_8731.JPG
IMG_8734.JPG
IMG_8741.JPG
IMG_8751.JPG
IMG_8752.JPG
IMG_8753.JPG
IMG_8759.JPG
IMG_8766.JPG
IMG_8768.JPG
IMG_8791.JPG
IMG_8792.JPG
IMG_8796.JPG


Ετικέτες