«Τα Εκκλησιαστικά Σχολεία να ξαναγίνουν Ιερατικά» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την καθιερωμένη τέλεση του αγιασμού άρχισε η νέα σχολική περίοδος, προκειμένου μαθητές και εκπαιδευτικοί με την ευλογία του τριαδικού Θεού να πραγματοποιήσουν μια καρποφόρα και δημιουργική χρονιά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος ετέλεσε αγιασμό αρχικά στο 2ο Λύκειο Λαμίας, παρουσία της Βουλευτού Φθιώτιδος κ. Ελένης Μακρή, του Αντιπεριφερειάρχου Φθιώτιδος κ. Θύμιου Καραΐσκου, του Δημάρχου Λαμιέων κ. Νικολάου Σταυρογιάννη, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαιδεύσεως κ. Ηλία Παλιαλέξη, του Διευθυντού της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως κ. Σπυρίδωνος Πιλιτζίδη, Σχολικών Συμβούλων και άλλων εκπροσώπων φορέων της περιοχής.

Μετά την τελετή του αγιασμού ο Ποιμενάρχης επισκέφθηκε το 2ο Γυμνάσιο, όπου ευχήθηκε σε μαθητές και καθηγητές καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά και προέτρεψε τα παιδιά να αγωνιστούν, να οπλιστούν με όπλα πνευματικά, την μόρφωση και το ήθος για να μπορέσουν να προοδεύσουν και να καρποφορήσουν στην κοινωνία.

Στη συνέχεια ετέλεσε αγιασμό στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Λαμίας. Στην τελετή παρέστησαν η Βουλευτής κα. Ελένη Μακρή, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαιδεύσεως κ. Ηλίας Παλιαλέξης, ο Διευθυντής Β/βάθμιας Εκπαίδεσυσης κ. Πιλιτζίδης, ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων κ. Δημήτριος Φύκας, παλαιοί καθηγητές και γονείς των μαθητών.

Ο Ποιμενάρχης μας συνεχάρη τα παιδιά που επέλεξαν αυτό το σχολείο, το οποίο όπως ετόνισε είναι ένα προνομιούχο σχολείο και υπογράμμισε πως τα Εκκλησιαστικά Σχολεία πρέπει να ξαναγίνουν ιερατικά, να γίνουν Σχολεία παραγωγικά της Εκκλησίας, να βγάζουν θεολόγους και Ιερείς. Συνεχάρη επίσης την Διευθύντρια κ. Παναγιώτα Παπακώστα και όλους τους Καθηγητές και το προσωπικό της Σχολής διότι εξακολουθούν να είναι επί των επάλξεων και συνεχίζουν την καλή πορεία της Σχολής.

Τέλος ο Ποιμενάρχης μας προσέφερε σε όλους τους μαθητές του Εκκλησιαστικού Σχολείου, γραφική ύλη.

Την συμπαράστασή τους προς το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Λαμίας εξέφρασαν για μία ακόμη φορά και οι τοπικοί φορείς.Ετικέτες