Τα Γιάννενα γιόρτασαν τον Πολιούχο τους Νεομάρτυρα Αγιο Γεώργιο…χωρίς την μπάντα του Δήμου! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα και πάσα επισημότητα τα Ιωάννινα γιόρτασαν σήμερα τον Πολιούχο τους Νεομάρτυρα Αγιο Γεώργιο. Με τον καιρό να είναι σύμμαχος πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στις 07.30 , στον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό στην πλατεία Πάργης 

Στις 10.30 ακολούθησε η λιτάνευση η λιτάνευση ιερών Λειψάνων από την Πλατεία Πάργης και εναπόθεσή τους στη Μητρόπολη του Αγίου Αθανασίου.

Στις 5 μ.μ.το απόγευμα , στο Σεπτό Οίκο του Αγίου, θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση και στο Μητροπολιτικό Ναό Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα.
Οι εορτασμοί για τον Πολιούχο των Ιωαννίνων θα ολοκληρωθούν αύριο.την ημέρα της εορτής του Αγίου Αθανασίου, με Όρθρο και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου στις 7:30 π.μ. και στις 5 μ.μ. Εσπερινός και Ιερά Παράκληση του Νοεμάρτυρα Αγίου Γεωργίου. Τα λείψανα του Αγίου θα επιστρέψουν στον Ναό του Πολιούχου στις 5 το απόγευμα της Κυριακής.

Να σημειωθεί πως φέτος για πρώτη φορά η Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών δεν συμμετείχε στους εορτασμούς λόγω μη καταβολής των δεδουλευμένων στους μουσικούς  

 Ετικέτες