Τίμησαν τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Διβόλη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στο Αλικιανό, στην ιδιαίτερη περιοχή όπου μεγάλωσε και μαρτύρησε ο Άγιος Νεομάρτυρας Γεώργιος ο Διβόλης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδψωνίας κ.κ. Δαμασκηνού…

… συλλειτουργούντων του οικείου εφημερίου Πρωτ. Εμμανουήλ Χατζηδάκη του Πρωτ. Εμμανουήλ Παπαδοκωσταντάκη, του Πρωτ. Αντωνίου Κουκουράκη και του διακόνου Δημητρίου Δερμιτζάκη, οποίος ομίλησε στο σεβαστό εκκλησίασμα με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου μας, αναφερόμενος στη ζωή του Αγίου Γεωργίου του Διβόλη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνος του Αγίου όπου ακολούθησε πλήθος πιστών.

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΔΙΒΟΛΗΣ
Ό νεομάρτυρας αυτός της πίστης μας, γεννήθηκε στις 24 Μαΐου 1846 στο χωριό Άλικιανοϋ της επαρχίας Κυδωνιάς Κρήτης. Ό πατέρας του ήταν Ιερέας και ονομαζόταν Νικόλαος Δεβόλης, ή δε μητέρα του Αίκατερίνα. Κατά την επανάσταση πού έγινε στην Κρήτη το 1866, ό Γεώργιος συνελήφθη από τους Τούρκους μαζί με άλλους επαναστάτες. Και με κάθε μέσο προσπαθούσαν να τον κάνουν να αρνηθεί τον Χριστό και να ασπασθεί τον μουσουλμανισμό για να σώσει τη ζωή του. Άλλ’ ό Γεώργιος, παρ’ όλες τις απειλές και τα φρικτά βασανιστήρια, έμεινε σταθερός στη χριστιανική του πίστη και έτσι τον αποκεφάλισαν το 1867, δεχόμενος το στεφάνι του μαρτυρίου. Ακολουθία του Άγιου αυτού, έγραψε ό υμνογράφος Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης.

0802kyd (1).jpg
0802kyd (2).jpg
0802kyd (3).jpg
0802kyd (4).jpg
0802kyd (5).jpg
0802kyd (6).jpg
0802kyd (7).jpg


Ετικέτες