Τίμησαν τη θυσία των Αμαριωτών ηρώων(ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 όπως γίνεται εδώ και 31 χρόνια η Ομοσπονδία Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου τίμησε τους Αμαριώτες ήρωες που έπεσαν υπέρ πατρίδος στα πεδία των μαχών στους κατά καιρούς πολέμους καθώς και τους 164 ήρωες του Κέντρους που σφαγιάσθηκαν ή ολοκαυτώθηκαν στα επτά καμένα χωριά του Αμαρίου (Γερακάρι, Γουργούθοι, Καρδάκι, Σμιλές, Βρύσες, Δρυγιές, Άνω Μέρος) και ενός χωριού του Αγίου Βασιλείου, την Κρύα Βρύση, στις 22 Αυγούστου 1944 από τη θηριωδία των Γερμανών ναζί.

Όπως κάθε χρόνο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας σε συνεργασία με τα Σωματεία-μέλη μετέφεραν τα λάβαρά τους στον Ιερό Ναό για την επίσημη τελετή.

Το Αρχιερατικό Μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα στις 10 το πρωί μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου Ομονοίας Αθηνών παρουσία αρχών και φορέων καθώς και πλήθους Αμαριωτών και φίλων, από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη πατέρα Σεραφείμ Ρίβιο, λόγω απουσίας του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου.

Ο στολισμός της εκκλησίας και η επιμέλεια του Ιερού Μνημοσύνου, όπως κάθε χρόνο, ήταν προσφορά στη μνήμη του αείμνηστου Απόστολου Μαρτίνη, του Γραφείου Τελετών Σωτήρη Μαρτίνη και Παντελή Κιτάντη, που τους ευχαριστεί ιδιαιτέρως η Ομοσπονδία.

Ακολούθησε στο Αμαριώτικο Σπίτι η εκδήλωση μνήμης και τιμής με τρισάγιο στο χώρο του ηρώου από τον Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ, κατάθεση δάφνινων στεφάνων από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Στέφανο Αντωνακάκη και την πρόεδρο των Κρυοβρυσανών κ. Ειρήνη Λαγουδάκη και εν συνεχεία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ηρώων.

 

 Ετικέτες