Σύναξη στελεχών νεανικού έργου στην Ι.Μ. Πατρών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον Ιερό Ναό του Παντοκράτορος Πατρών πραγματοποιήθηκε σύναξη των Υπευθύνων του Νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, Κληρικών και Λαικών, με την ευκαιρία της ενάρξεως των μαθημάτων στα Κατηχητικά Σχολεία, στις νεανικές συντροφιές και στις φοιτητικές συνάξεις.

          Αφού ανεπέμφθη δέηση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, παρεκάλεσε να τελεσθή Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των φοιτητών που έχασαν την ζωή τους, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έπεσε στο λιμάνι της Πάτρας.

 Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους τους Κληρικούς και τους Λαικούς για την αρίστη εργασία και συνεργασία στο νεανικό κατηχητικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως και επήνεσε κυρίως τους νέους και τις νέες που βοηθούν τους Ιερείς με μεγάλη προθυμία, καταβάλλοντας κόπο και θυσιάζοντας χρόνο, ώστε να ωφεληθούν τα παιδιά μας.
          Εν συνεχεία, ανεφέρθη στην κατάσταση στην οποία ευρίσκεται η κοινωνία μας και η οικογένεια σήμερα και σε όλους τους παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν την ζωή των νέων μας.

 Έδωσε κατευθυντήριες γραμμές και παρουσίασε το πλάνο της εργασίας της τοπικής Εκκλησίας, στον νεανικό τομέα κατά το τρέχον έτος.
          Σημειωτέον ότι η Ιερά Μητρόπολις Πατρών εργάζεται συστηματικά ως προς το ως άνω θέμα, προσφέροντας στα παιδιά την αγάπη της από την νηπιακή ηλικία (Βρεφονηπιακός Σταθμός), μετά ταύτα στο Δημοτικό Σχολείο – Γυμνάσιο και Λύκειο, και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
(Εντεταλμένοι Ιερείς για Πανεπιστήμιο και Τ.Ε.Ι.), υποτροφίες, κοινωνικά φροντιστήρια, Εκκλησιαστική Εστία κ.λ.π.

Έκαμε ειδικό λόγο για τους ανέργους, τους εξαρτημένους νέους, τους απηλπισμένους και παρεκάλεσε τους Κληρικούς και όλους όσοι ασχολούνται με το νεανικό έργο να σκύβουν με αγάπη πάνω στα προβλήματα των παιδιών μας.

          Επίσης μίλησε για συνεργασία μεταξύ των Ενοριών, όπως αθλητικές δραστηριότητες κ.λ.π. και ανεφέρθη σε άλλα πρακτικά θέματα που αφορούν στον νεανικό τομέα και επέδωσε τα διοριστήρια στους Κατηχητές.

          Τέλος σε θέματα επικοινωνίας και συνεργασίας ανεφέρθη ο Υπεύθυνος Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, Αρχιμ. π. Ειρηναίος Σωτηρόπουλος.
          Μετά το πέρας της συνάξεως παρετέθη στο παρακείμενο πνευματικό κέντρο της Ενορίας μικρά δεξίωσις.

 

 

 

 Ετικέτες