Συνάντηση με τον Αιδεσιμότατο Bruno Lima είχε ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ξάνθης

Loading...


Στην Ξάνθη βρίσκεται ο Αιδεσιμότατος Bruno Lima, ο οποίος είναι πρόεδρος των Διεθνών Βραβείων Premio Sciacca.

Στην πόλη της Θράκης συναντήθηκε με τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης καθώς και τον δήμαρχο.

Ο Καθολικός ιερωμένος που υπηρετεί ως γραμματέας Καρδιναλίου στο Βατικανό και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Βατικανού, ήρθε στην Ξάνθη, συνοδευόμενος από την Ξανθιώτισσα Γενική Γραμματέα των Βραβείων Βίκυ Μπαφατάκη και είχε σειρά επαφών.

Στη Μητρόπολη τον υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ., Αρχιμανδρίτης Σοφρώνιος Γκουτζίνης, λόγω απουσίας του Μητροπολίτη στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Οι δύο άνδρες είχαν πολύ θερμή συνομιλία και ανατάλλαξαν απόψεις γύρω από τη συνεργασία της Ορθόδοξης και της Καθολικής Εκκλησίας ενώ εξέφρασαν την ευχή οι δύο προκαθήμενοι να συσφίξουν τις σχέσεις των δύο εκκλησιών και να συλλειτουργήσουν. Από την πλευρά του Πατέρα Σοφρώνιου αναφέρθηκε, επίσης, στην καταδίκη των τζιχαντιστών από τους εκπροσώπους της μουσουλμανικής θρησκείας στην περιοχή, λέγοντας ότι το ελληνικό ισλάμ επιδιώκει να αποσυνδεθεί από όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή.

Ο Bruno Lima έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με την Ξάνθη, της οποίας είναι επίτιμος δημότης.

Τα βραβεία «Giuseppe Sciacca»

Τα Διεθνή Βραβεία “Giuseppe Sciacca” ιδρύθηκαν πριν από 11 χρόνια από τον κληρικό του Βατικανού και Καθηγητή Νομικής, τον Don Bruno Lima.

Τα Βραβεία είναι ένας από τους μεγαλύτερους θεσμούς παγκοσμίως. Είναι αφιερωμένα στη μνήμη του Giuseppe Sciacca, ενός 26χρονου φοιτητή Αρχιτεκτονικής, πρότυπο ήθους και προσφοράς στην κοινωνία.

Σκοπός τους είναι η διάδοση του πολιτισμού και της κοινωνικής προσφοράς, η φιλία των εθνών, οι ανθρώπινες αξίες και οι νέοι. Μεγάλο μέρος της τελετής που γίνεται στο Πανεπιστήμιο Ponteficia στο Βατικανό είναι αφιερωμένο σε νέους επιστήμονες και καλλιτέχνες, οι οποίοι αποτελούν την ελπίδα και το φως για την ανθρωπότητα.

Νέοι έως 35 ετών συμμετέχουν σε 9 μεγάλες διαγωνιστικές κατηγορίες με τις μελέτες ή τα έργα τους και κατόπιν η κριτική επιτροπή αποφασίζει πού θα δοθεί το κάθε Βραβείο. Επιπλέον, υπάρχουν τα τιμητικά βραβεία που απονέμονται σε σημαντικές προσωπικότητες και το Απόλυτο Βραβείο (Premio Assoluto) που δίνεται σε μια εξέχουσα ή ξεχωριστή προσωπικότητα (με το βραβείο αυτό έχουν βραβευθεί ο Πάπας Βενέδικτος, ο Πρόεδρος της Βουλής της Πολωνίας, Marek Urek, κα.

Έλληνες που τιμήθηκαν μέχρι σήμερα είναι ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, η νυν Γενική Γραμματέας των Βραβείων, Βίκυ Μπαφατάκη κι άλλες σημαντικές προσωπικότητες.Ετικέτες