Συλλείτουργο στην Αλεξανδρούπολη για την Υπαπαντή του Χριστού (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016 πανηγυρίζει την μεγάλη Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας.

Στην Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως ο επίσημος εορτασμός της Υπαπαντής τελείται στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, όπου από ετών πραγματοποιείται η βράβευση της γυναίκας στο πρόσωπο μιας μητέρας, μιας γιαγιάς και μιας νεαρής κοπέλας.

Την Τρίτη το πρωί τελέσθηκε το Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δέρκων κ. Αποστόλου από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και συλλειτουργούντος του επιχώριου Μητροπολίτου μας Ανθίμου. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία, ενώ παρέστη και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτριος Πέτροβιτς.

Ο Σεβ. Δέρκων κ. Απόστολος ωμίλησε προς το εκκλησίασμα επικαίρως με αφορμή την εορτή της Υπαπαντής, αλλά και την εορτή της μητέρας που καθιέρωσε η Εκκλησία μας τιμώντας τη γυναίκα και το ρόλο της ως μητέρα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη βράβευση της γυναίκας ως μητέρας, γιαγιάς και μέλλουσας μητέρας. Βραβεύτηκαν ως γιαγιά η κ. Δήμητρα Δουλγέρη, η οποία απέκτησε 7 παιδιά, 14 εγγόνια και 3 δισέγγονα, ως πολύτεκνη μητέρα η πρεσβυτέρα κ. Δήμητρα Παπαδοπούλου (σύζυγος του π. Θωμά Γιοβάνου) με 4 παιδιά (τους Νικόλαο, Αλέξανδρο, Ευγενία, Νεκτάριο) και ως μέλλουσα μητέρα η κ. Αθανασία Καραπολίτη. Όλες έλαβαν από μία εικόνα της Παναγίας και μία ανθοδέσμη από τα χέρια του Σεβ. Μητροπολίτου Δέρκων κ. Αποστόλου.

Ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Απόστολο για την παρουσία του στην Αλεξανδρούπολη και εξέφρασε την αγάπη και το σεβασμό του ιδίου, των ιερέων και του ποιμνίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά και ιδιαίτερα στο πρόσωπο του Μητροπολίτου κ. Αποστόλου. Τόνισε δε πως την βράβευση της μητέρας κατ’ αυτήν την ημέρα, μια εκδήλωση που γίνεται πλέον και σε άλλες μητροπόλεις, ξεκίνησε για πρώτη φορά στην πατρίδα μας από τον Ναό της Αγίας Κυριακής όταν προϊστάμενος ήταν ο μετέπειτα Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, ο μακαριστός Νικηφόρος Αρχαγγελίδης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε κέρασμα που παρέθεσε η Ενορία της Αγίας Κυριακής.

IMG_8991.JPG
IMG_8995.JPG
IMG_8998.JPG
IMG_9008.JPG
IMG_9013.JPG
IMG_9018.JPG
IMG_9025.JPG
IMG_9031.JPG
IMG_9050.JPG
IMG_9054.JPG
IMG_9057.JPG
IMG_9064.JPG


Ετικέτες