Συγκίνηση στην επίσκεψη του Πατριάρχη Σηλυβρίας στο Κρανοβούνιο Ροδόπης

Loading...


Η συγκίνηση περίσευε κατά την επίσκεψη του Μητροπολίτη Σηλυβρίας Φαναρίου Κωνσταντινούπολης κ.κ. Μάξιμου στο Μεγάλο Κρανοβούνιο Ν. Ροδόπης, αφού εκεί συνάντησε συμπατριώτες του.

Οι κάτοικοι του οικισμού έχουν καταγωγή από τη Σηλυβρία της Τουρκίας, όπου έμεναν οι πρόγονοί τους πριν χρειαστεί να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους.

Ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ.κ. Μάξιμος, βρέθηκε στο Μεγάλο Κρανοβούνιο συνοδευόμενος από τη μητέρα του και την αδερφή του. Εκεί τον υποδέχτηκε ο ιερέας του χωριού Πασχάλης Μολλάς, αλλά και οι κάτοικοι που ρώτησαν για την πατρίδα των προγόνων τους και ενδιαφέρθηκαν να μάθουν για το νέο μητροπολίτη. Ο κ.κ. Μάξιμος υποσχέθηκε στους κατοίκους να κάνει μία νέα επίσκεψη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για να παραστεί στο πανηγύρι του χωριού.

Υποδοχή και Ολβιο Ξάνθης
Τον Μητροπολίτη Σηλυβρίας Φαναρίου Κωνσταντινούπολης κ.κ. Μάξιμο όμως υποδέχτηκαν στο χωριό Όλβιο, οι κάτοικοι του οποίου εγκαταστάθηκαν εκεί το 1922 προερχόμενη από την συγκεκριμένη περιοχή. Η υποδοχή ήταν ιδιαίτερα θερμή από τους κατοίκους, ενώ τον Μητροπολίτη ευχαρίστησε με θερμά λόγια και συγκίνηση ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Ολβίου κ. Κουρτίδης. Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας αναφέρθηκε λιτά στην περιοχή Σηλυβρίας Φαναρίου και στο δέσιμο που έχουν μαζί της οι κάτοικοι του Ολβίου που ήρθαν το 1922 πρόσφυγες από εκεί, χτίσανε το χωριό, δεν πάψαμε όμως ποτέ να ονειρεύονται και να θυμούνται τα μέρη τους. «Ποτέ δεν περίμενα σε ένα τέτοιο χωρίον τέτοια θερμή υποδοχή…», είπε με συγκίνηση ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας που εντυπωσίασε τους πιστούς και για την νεαρή ηλικία του, αλλά και για την σεμνότητα της εμφάνισης και του λόγου του.

Στην εκδήλωση υποδοχή, την Μητρόπολη Ξάνθης εκπροσώπησε ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης κ. Σωφρόνιος, ενώ για την υποδοχή του Μητροπολίτη Σηλυβρίας με συγκίνηση και θερμά λόγια μίλησε και ο δημοτικός σύμβουλος Τοπείρου Σάκης Λουκμακιάς τονίζοντας ότι «ο Δήμος Τοπείρου θα ενισχύσει εκδρομή των κατοίκων στην Σηλυβρία του Φαναρίου για να επισκεφθούν τον τόπο των προγόνων τους».Ετικέτες