Στο Ναό της Ευαγγελιστρίας στην Τήνο ιερούργησε ο νέος Μητροπολίτης Τρίκκης – Το προσωπικό του τάμα(ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.Χρυσόστομος τέλεσε την πρώτη από της Χειροτονίας του Θεία Λειτουργία στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου εκπληρώνοντας προσωπικό τάμα.

Συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Σύρου κ. Δωροθέου Β’, ετέλεσε την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου την πρώτη από της Χειροτονίας του Θεία Λειτουργία στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου, ο νεοχειροτονηθείς Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, επληρώνοντας προσωπικό τάμα.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. κ. Δωρόθεος προσφώνησε τον Μητροπολίτη, του ευχήθηκε ανέφελον και ακύμαντον Ποιμαντορίαν και του προσέφερε εκ μέρους της Διοικούσης το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Επιτροπής, αντίγραφο της ιεράς Εικόνος της Μεγαλόχαρης. Ο Σεβ. κ. Χρυσόστομος αντιφώνησε ευχαριστώντας την Μεγαλόχαρη Παναγία μας και τον Σεβ. Ποιμενάρχη  για την αγάπη και τη στήριξή του.

Τον Σεβ. κ. Χρυσόστομο υποδέχθηκε χθες στο λιμάνι του νησιού ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός και ο Λιμενάρχης Τήνου, Υποπλοίαρχος ΛΣ κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος.

Ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών με την συνοδεία του προσκύνησαν το ιερό Εικόνισμα της Μεγαλόχαρης και αφού εναπέθεσε το Εγκόλπιό του εκπληρώνοντας το προσωπικό του τάμα, ανέγνωσε τους Χαιρετισμούς προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου όπου προσεκύνησαν το Καθολικό της Μονής και την Τιμίας Κάρα της Οσίας Πελαγίας της Τηνίας.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

1410syr.JPG
1410syr1.jpg
1410syr2.JPG
1410syr3.JPG
1410syr4.JPG
1410syr5.jpg
1410syr6.JPG
1410syr7.JPG
1410syr8.JPG
1410syr9.JPG
1410syr10.JPG


Ετικέτες