Στις πληγείσες περιοχές του Εβρου ιερούργησε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στη παραμεθόρια κωμόπολη των Καστανεών, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, την Κυριακή του Ασώτου, λίγες μέρες μετά τη φοβερή θεομηνία που έπληξε την περιοχή του Βορείου Έβρου, με την υπερχύλιση των ποταμών Έβρου, Άρδα και Ερυθροποτάμου.

Δυστυχώς χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης πλημμύρισαν με αποτέλεσμα να πληγή σοβαρά η αγροτική οικονομία της περιοχής.

Στις Καστανιές και στα υπόλοιπα παρέβρια χωριά, σε πολλές περιπτώσεις η στάθμη του νερού ξεπέρασε τα 7 μέτρα και καταστράφηκαν πολλά νοικοκυριά.

Ο Σεβασμιώτατος ιερουργώντας στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Καστανεών εκάλεσε τους πιστούς να ευχαριστήσουν το Θεό που δεν υπήρχαν ανθρώπινα θύματα και να προσευχηθούν «υπέρ ευκρασίας αέρων, ευφορίας των καρπών της γης και καιρών ειρηνικών». Επίσης ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι η παρουσία του εκεί, στο κέντρο της θεομηνίας, εκφράζει το ζωηρό ενδιαφέρον της τοπικής Εκκλησίας για να στηριχθούν οι τοπικές κοινωνίες στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν τα προβλήματα και να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Τέλος, προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ευλαβώς ιερατευσάντων στην ενορία Καστανεών κεκοιμημένων Κληρικών.

0902did.jpg
0902did1.jpg
0902did2.jpg
0902did3.jpg
0902did4.jpg
0902did5.jpg
0902did6.jpg
0902did7.jpg


Ετικέτες