Στις Ιερές Μητροπόλεις Κορίνθου και Αργολίδος ο Μητροπολίτης Κυδωνίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας & Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, αναχώρησαν από τα Χανιά για να μεταβούν στην Μητρόπολη Μονεμβασιάς και Σπάρτης προκειμένου να παρευρεθούν το Σάββατο στο τρίμηνο μνημόσυνο της μακαριστής Χανιώτισσας Γερόντισσας Παρθενίας Βασιλάκη Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Ζερμπίτσης.

Πρώτος σταθμός στο σύντομο αυτό ταξίδι και κατόπιν σεπτής αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ.κ. Διονυσίου ήταν η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Δαμασκηνού  στίς Ιερές Μονές Αναστάσεως του Σωτήρος Λουτρακίου και στην Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου, όπου τέλεσε τρισάγιο στήν προσφάτως κοιμηθήσα Γερόντισσα τής Μονής μοναχή Ισιδώρα και συνεχάρη την νέα Καθηγουμένη Χρυσοβαλάντη Μοναχή.

Οι επισκέψεις ολοκληρώθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου με την μετάβαση στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Μαψού όπου και εκεί ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο στήν Χανιώτισσα Γερόντισσα μοναχή Φοίβη.

Τόν Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη καί τον συνοδό του π. Δαμασκηνό Λιονάκη, υποδέχθηκαν μετά πολλής εγκαρδιότητας οι αδελφότητες της Μονής ενώ συγκινητική ήταν η στιγμή της συναντήσεως του Σεβασμιωτάτου μας με τον Χανιώτη Γέροντα της Μονής Τιμίου Σταυρού , Αρχ. Νήφωνα Θωμαδάκη.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος και Ναυπλίου, όπου έλαβαν θερμής υποδοχής και φιλοξενίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριο και όπου δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουν διάφορα επίκαιρα θέματα. Μετά την σύντομη επίσκεψη οι δύο Μητροπολίτες αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

πληροφ. και φωτ. υλικό για imka.gr: κ. Νικήτας Εικοσιδέκας 

 Ετικέτες