Στις Αρκαδικές βουνοκορφές…(ΦΩΤΟ)

Loading...


Η ελληνική φύση, τα ψηλά βουνά της Πατρίδος μας και οι ομορφιές της θέλγουν τις καρδιές των ανθρώπων.

Όσοι έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στα Ελληνικά χωριά και έχουν περπατήσει λόφους και βουνά, όπως εκείνα της Αρκαδίας, έχουν μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή βαθειά πνευματική σχέση με τους τόπους αυτούς.

          Οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος και Πατρών κ. Χρυσόστομος, που τόσο αγάπησαν και αγαπούν την γη της Αρκαδίας, βρέθηκαν για μια ακόμη φορά μαζί, στις βουνοκορφές της Τσεμπερούς πάνω από το χωριό Πάπαρη, γενέτειρα του Σεβασμιωτάτου Μαντινείας, όπου ανεγείρεται με κόπους και μόχθους του Αγίου Μαντινείας, περικαλλής Ναός προς τιμήν της Παναγίας.

          Στον τόπο εκείνο παλαιά βρισκόταν η Ιερά Μονή της Παναγίας της Τσεμπερούς, την οποία κατέστρεψε και κατέκαυσε ο Ιμπραήμ, ο οποίος κατέσφαξε τους Μοναχούς της στην τοποθεσία « Καλογερικό», λίγο πριν από την Τρίπολη.

          Ο Σεβασμιώτατος Μαντινείας, ξενάγησε τον Σεβασμιώτατο Πατρών, στον Ιερό τόπο, όπως με τον αγώνα και τον ιδρώτα του έχει γίνει σήμερα. Καί οι δυό μαζί εθαύμασαν την πρόοδο των εργασιών του περικαλλούς Ναού, ο οποίος υψώνεται προς τιμήν της Παναγίας, εις το σημείον όπου ευρίσκετο ο παλαιότερος Ναός. Με την αποπερατωσή του ο νέος Ναός θα είναι κόσμημα όχι μόνο του χωριού Πάπαρη, αλλά και της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας γενικώτερα. Λίγο πιο πέρα υψώνεται το πανέμορφο εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων, έργο και αυτό του Σεβασμιωτάτου Μαντινείας.

 Μετά την επισκεψή τους στον Ναό της Παναγίας, οι δύο Αρχιερείς, ανέβηκαν στην κορυφή της Τσεμπερούς, από όπου κανείς θεάται όλο το Μαντινειακό πεδίο, την επαρχία Μεγαλοπόλεως, αλλά και μεγάλο μέρος της Λακωνίας με τον Ταΰγετο να δεσπόζη υπερήφανος.

          Πιστεύομε ότι σύντομα οι δύο Αρχιερείς θα συναντηθούν στον ίδιο τόπο, στα Εγκαίνια του Ναού της Παναγίας της Τσεμπερούς.
         Στην ύπαιθρο της Ελλάδος, στους κάμπους και τα βουνά της Πατρίδος μας, βρίσκονται οι ρίζες μας και η δύναμή μας. Γι’ αυτό και πρέπει να αγαπάμε το κάθε λιθάρι και να γυρνάμε ταπεινοί προσκυνητές και εμείς και τα παιδιά μας, αν θέλωμε να διατηρήσωμε την πίστη μας, την ιδιοπροσωπία μας και την Ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας.
 

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες