Στη Χίο οι Μητροπολίτες Σάμου και Κυθήρων για τον εορτασμό απελευθέρωσης του νησιού (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Με την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας από την Ι.Μ. Μυρσινιδίου Χίου στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων, ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 102α Ελευθέρια της Χίου που θα κορυφωθούν αύριο με τη μεγάλη πολιτική και στρατιωτική παρέλαση.

Το πρωί της Δευτέρας οι Μητροπολίτες Σάμου Ευσέβιος, Κυθήρων Σεραφείμ και Χίου Μάρκος υποδέχθηκαν την Ιερά Εικόνα στον Μητροπολιτικό Ναό του νησιού παρουσία πιστών ενώ ακολούθησε ξενάγηση στα ιερά κειμήλια που φυλάσσονται στη Μητρόπολη όπως απότμημα των οστών του Αγίου Θωμά, τα οστά του Εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Χίου Πλάτωνα Φραγκιάδη, τα οστά του Αγίου Ισιδώρου καθώς και το επιτραχήλιο του Γρηγορίου του Ε’.

Στη συνέχεια οι δύο Μητροπολίτες επισκέφθηκαν τα κυριότερα θρησκευτικά μνημεία του νησιού όπως το Προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας, τον αρχαίο Ναό του Αγίου Ισιδώρου καθώς και τη Νέα Μονή.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης ο Μητροπολίτης Χίου έκανε γνωστή την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να ορίσει τον Άγιο Ισίδωρο ως τον προστάτη των Μαστιχοπαραγωγών.

10xios.jpg
10xios1.jpg
10xios2.jpg
10xios3.jpg
10xios4.jpg
10xios5.jpg