Στη Σίνδο ιερούργησε ο Νεαπόλως ΒΑρνάβας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην Ιερά Μονή Παναγίας της Γοργοϋπηκόου στη Σίνδο ιερούργησε χθες, Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα του Μοναστηριού και κάτω από τη σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γοργοϋπηκόου, ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του επιχείρησε, με πλοηγό την Ευαγγελική Περικοπή, τη χαρτογράφηση της πνευματικής ζωής του χριστιανού: αγώνας για την καθαρότητα της καρδιάς, συντονισμός της διάνοιας στο πνεύμα του Ευαγγελίου, απόλυτη αφοσίωση στο Θεό, αυτοπαράδοση άνευ όρων και ορίων στο θέλημά Του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι φοιτήτριες–μέλη της Γυναικείας Χορωδίας της Μητροπόλεως με τα τραγούδια τους ύμνησαν την Έφορο της Μονής και Κυρία πάντων ημών.

Απολυτίκιον Παναγίας Γοργοϋπηκόου

«Ως θεόβρυτον κρήνην των αΰλων χαρίτων Σου, την θαυματουργόν Σου Εικόνα Θεοτόκε πλουτίσαντες, εκ ταύτης των θαυμάτων τας ροάς, αντλούμεν δαψιλώς ως εξ Εδέμ· συ γαρ Γοργοϋπήκοος βοηθός, πέλεις των εκβοώντων Σοι· Δόξα τοις σοις χαρίσμασιν Αγνή· δόξα τη παρθενία Σου· δόξα τη προς ημάς Σου ανεκφράστω προνοία Άχραντε».

2206neap.jpg
2206neap1.jpg
2206neap2.jpg
2206neap3.jpg
2206neap4.jpg
2206neap5.jpg
2206neap6.jpg


Ετικέτες