Στη Μονή Αγίου Νικολάου Ανω Βάθειας ο Μητροπολίτης Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου – Αρχιερατικό Επίτροπο Χαλκίδος και το Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη χθες στην Ι. Μονή Αγ. Νικολάου Άνω Βάθειας.

Εκεί τέλεσε τη Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Οσίου Μακαρίου του Αιγυπτίου, συλλειτουργούντος του Πρεσβ. Δημητρίου Αργύρη – Εφημερίου Άνω Βάθειας και συμπροσευχομένων και άλλων Κληρικών.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε διδακτικό λόγο προς όλους τους παρισταμένους αναφερόμενος στο βίο του οσίου Μακαρίου. Μάλιστα ανέφερε πως ο τρόπος που ο όσιος καλλιέργησε τις αρετές, αποτελεί παράδειγμα για κάθε πιστό, ιδιαιτέρως βέβαια για κάθε μοναχό, ενώ ευχήθηκε εγκάρδια και στην Ηγουμένη της Ιεράς Μονής μοναχή Μακαρία Μάρκου, για την επέτειο των ονομαστηρίων της.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την ευχή «εις αρχάριον Ρασοφορούντα» στην ευλαβ. Λαμπρινή Πανάγου, στην οποία έδωσε το όνομα Μαριάμ.

Μετά την ρασοφορία της αδελφής Μαριάμ, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος Νικολάου (Σελέντη), επί τη συμπληρώσει σαράντα ετών από την προς Κύριον εκδημία του (1975-2015) και αναφέρθηκε εκτενώς και με θερμά λόγια στην προσωπικότητα του χαρισματικού προκατόχου του Νικολάου Σελέντη τονίζοντας ιδιαίτερες πτυχές του χαρακτήρα αλλά και του κρυστάλλινου εκκλησιαστικού του φρονήματος. Υπενθύμισε, ακόμη, ότι το φετινό Ημερολόγιο της Ι. Μητροπόλεως είναι αφιερωμένο στον Μητροπολίτη Νικόλαο και με ενθουσιασμό ανακοίνωσε πως έχει παραγγελθεί και ήδη φιλοτεχνείται η προτομή του Μακαριστού προκατόχου του για να τοποθετηθεί στην πόλη της Χαλκίδος.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος με τους κληρικούς ενώπιον πολυάριθμων πιστών, τέλεσε τον αγιασμό για τον εγκαινιασμό την νέας Τράπεζας της Μονής και κατά τη διανομή του αντιδώρου από τον ίδιο, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Χαλκίδος Αρχιμ. Νικηφόρος Ευσταθίου μαζί με την Δήμαρχο Ερέτριας κ. Αμφιτρίτη Αλημπαντέ έκοψαν την εγκαινιαστική κορδέλα της νέας Τράπεζας.

Αμέσως μετά οι φιλόξενες μοναχές προσέφεραν κεράσματα και παρέθεσαν τράπεζα σε όλους τους παρισταμένους.

Την ιερά Υμνωδία διηκόνησε ο καλλίφωνος Πρωτοψάλτης κ. Χαραλάμπης Καρκατσάνης, ενώ οι Ιερές Ακολουθίες μετεδόθησαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm).

IMX - Moni Vatheias 19.1.2015 001.jpg
IMX - Moni Vatheias 19.1.2015 002.jpg
IMX - Moni Vatheias 19.1.2015 003.jpg
IMX - Moni Vatheias 19.1.2015 004.jpg
IMX - Moni Vatheias 19.1.2015 005.jpg
IMX - Moni Vatheias 19.1.2015 006.jpg
IMX - Moni Vatheias 19.1.2015 007.jpg


Ετικέτες