Στη Μητρόπολη Ιωαννίνων ο τέως Βασιλιάς για να προσκυνήσει τη σορό

Loading...


Στη Μητρόπολη Ιωαννίνων μετέβη ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος, προκειμένου να προσκυνήσει τη σεπτή σορό του μακαριστού Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεοκλήτου. 

Το βράδυ αναμένεται να φτάσει οδικώς στα Γιάννενα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, προεξάρχοντος του οποίου θα τελεστεί αύριο η εξόδιος ακολουθία.

Αναλυτικά: 

Εκατοντάδες πιστοί συνεχίζουν να συρρέουν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίο για να αποτίσουν ύστατο φόρο τιμής στον μακαριστό Μητροπολίτη Ιωαννίνων. Ανάμεσά τους και ο τέως Βασιλιάς των Ελλήνων Κωνσταντίνος, ο οποίος βρέθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί και παρέστη σε τρισάγιο, για να αναχωρήσει λίγη ώρα αργότερα χωρίς να κάνει καμία δήλωση στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. O τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος διατηρούσε φιλία ετών με τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεόκλητο.
Αργά το βράδυ αναμένεται να φτάσει οδικώς στα Γιάννενα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, προεξάρχοντος του οποίου θα τελεστεί αύριο στις 3 το μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία, ενώ παρών στην τελετή εκδημίας θα είναι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Στην πόλη θα βρεθεί επίσης αντιπροσωπεία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ιεράρχες από όλη τη χώρα.
Στο μεταξύ, με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων αποφάσισε να εκφράσει την βαθύτατη θλίψη του «για την εκδημία του άξιου Ποιμενάρχη, ο οποίος συνέδεσε την παρουσία του στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων με πλούσια εκκλησιαστική, πνευματική, κοινωνική – φιλανθρωπική και πολιτιστική προσφορά», όπως χαρακτηριστικά τονίζεται. Επίσης, αποφάσισε να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία και να ακολουθήσει την επικήδειο πομπή, να εκφράσει τα ειλικρινά συλλυπητήρια στους συγγενείς του κοιμηθέντος και να καταθέσει χρηματικό ποσό στο Γηροκομείο Ζωσιμάδων.

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππος Φίλιος εξέφρασε την βαθιά θλίψη για την απώλεια του μακαριστού μητροπολίτη Ιωαννίνων. «Η πόλη χαιρετά τον Δέσποτά της με ισχυρά θετικές αναμνήσεις. Είχαμε άριστη συνεργασία μαζί του και είχε μεγάλη ευαισθησία σε θέματα παιδείας, υγείας και πολιτισμού. Μια πληθωρική προσωπικότητα με ριζοσπαστικές απόψεις, που αφήνει σπουδαίο έργο στην περιοχή. Αποχαιρετούμε τον Μητροπολίτη μας με θλίψη και πόνο», σημείωσε ο Δήμαρχος.
Την άποψη πως με την παρουσία και το έργο του άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του, εξέφρασε και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων Δημήτρης Γιωτίτσας, σημειώνοντας πως με την προσφορά του κατέστησε την Εκκλησία ζωντανό κύτταρο της τοπικής μας κοινωνίας.Ετικέτες