Στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λιβανατών ο Φθιώτιδος Νικόλαος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η επέτειος των Εγκαινίων του Καθολικού της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λιβανατών εορτάσθηκε με λαμπρότητα την Πέμπτη 11 Ιουνίου, στην ιστορική Ιερά Μονή.

Στην πανηγυρική θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος με τη συμμετοχή ιερών ομόρων ενοριών και έψαλλε χορός μοναζουσών της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Αταλάντης.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στους τιμωμένους Αποστόλους Βαρθολομαίο και Βαρνάβα και τον Άγιο Λουκά Αρχιεπίσκοπο Κριμαίας και Συμφερουπόλεως, τον ιατρό, τονίσας ότι οι δύο Απόστολοι μας διδάσκουν σήμερα την αγάπη για το Ευαγγέλιο και ο Άγιος Λουκάς την υπομονή, την καρτερία και την δύναμη της ομολογίας.

Αναφερόμενος στην ιστορία της Ιεράς Μονής ευχήθηκε με την τετραμελή αδελφότητα της και υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση της Καθηγουμένης Μαγδαληνής να συνεχίσει να δίδει την παρουσία της στην περιοχή, διότι τα Μοναστήρια είναι νοσοκομεία πνευματικά, θεραπευτήρια και καταφύγια ψυχών.

Τέλος παρεκάλεσε όλους να προσεύχονται υπέρ υγείας και μακροημερεύσεως του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος άγει τα σεπτά του ονομαστήρια, ευχηθείς να τον στηρίζει ο Θεός εις το μαρτυρικό Φανάρι ώστε να συνεχίσει, να εργάζεται επί των επάλξεων της πίστεως και των ιδανικών του Ελληνορθοδόξου Γένους.

img_6462.jpg
img_6474_1.jpg
img_6481.jpg
img_6487.jpg
img_6493_0.jpg
img_6500_0.jpg
img_6522_0.jpg
img_6534_2.jpg
img_6545_1.jpg
img_6550_2.jpg


Ετικέτες