Στην Αγία Παρασκευή Λάρισας η αγία κάρα της αγίας ενδόξου Νεομάρτυρος Ελένης που γιατρεύει τους πονοκεφάλους

Loading...


Την ερχομένη Παρασκευή 24 Ιουλίου το απόγευμα στις 20,30 θα λάβει χώρα η επίσημη υποδοχή της ιεράς και χαριτοβρύτου αγίας κάρας της αγίας ενδόξου Νεομάρτυρος Ελένης, της εκ Σινώπης του Πόντου, από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης στο χωριό Αγία Παρασκευή Λάρισας. 

Την αγία κάρα θα υποδεχθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, προεξάρχων του ιερού κλήρου εις τα προπύλαια του βυζαντινού Ναού της Αγίας Παρασκευής, στο ομώνυμο χωριό. Θα ακολουθήσει δέησις και δοξολογία επί τη υποδοχή της αγίας κάρας και εν συνεχεία πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.Ιγνατίου.
Η θαυματουργός αγία κάρα της αγίας Ελένης, που προστατεύει τους ανθρώπους από τις ασθένειες του κεφαλιού και τους πονοκεφάλους, θα παραμείνει στην ενορία της Αγίας Παρασκευής καθ΄όλη την διάρκεια της ιεράς πανηγύρεως της προστάτιδός τους αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της αθληφόρου, δηλ 25 και 26 Ιουλίου και θα αναχωρήσει την Δευτέρα 27 Ιουλίου, για την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ενώ οι πιστοί θα έχουν την δυνατότητα να προσκυνήσουν το ιερό αυτό τιμαλφές της πίστεως μέχρι την αναχώρησή του.Ετικέτες