Στα μοναστήρια ο Μητροπολίτης Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το απόγευμα της Δευτέρας της Διακαινησίμου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος μετά του προσκεκλημένου Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου μετέβησαν στην Ι. Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου, που εόρταζε την εύρεση του Ι. Λειψάνου του προστάτου της Οσίου και συγχοροστάτησαν στον πανηγυρικό Εσπερινό, κατά την διάρκεια του οποίου τέλεσαν τιςΚουρές εις Μεγαλοσχήμους των αδελφών της Ι. Μονής Αγαπίας και Μαγδαληνής και την εις Ρασοφόρον της δοκίμου Ελισάβετ, μίλησε δε επίκαιρα ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος. 

Την επομένη το πρωί, Τρίτη της Διακαινησίμου, οι δύο Αρχιερείς συλλειτούργησαν στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου και ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος ομίλησε επίκαιρα στους ευλαβείς προσκυνητές.

Την Τετάρτη της Διακαινησίμου, μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ι. Μονή Αγ. Γεωργίου Φενεού και κατά την διάρκειά της χειροθέτησε εις Μεγαλοσχήμους Μοναχούς τους δόκιμους αδελφούς της Ι. Μονής Βασίλειον Κεσίσογλου και Πέτρον Τζανουλίνον, ονομάσας αυτούς Ιερώνυμον και Διονύσιον αντιστοίχως.

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου λειτούργησε στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Καμαρίου. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ακολούθησε περιφορά της εικόνος πέριξ του Μοναστηρίου.Ετικέτες