Ρόδος: Η Εκκλησία κοντά σε παιδιά και ενήλικες – Συνεχίζονται με επιτυχία οι σχολές γονέων

Loading...


Μεγάλη είναι η προσέλευση στις συναντήσεις για παιδιά και ενήλικες που οργανώνονται από τους εφημέριους των ιερών ναών της πόλεως Ρόδου.

Όπως δήλωσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος οι εφημέριοι σε κάθε ενορία προσεγγίζουν τους πιστούς και συζητούν μαζί τους για θεολογικά θέματα καθώς και για τα προβλήματα που τους απασχολούν.
«Η προσέλευση είναι ικανοποιητική στις συναντήσεις που γίνονται στην πόλη και στις δημοτικές ενότητες», δήλωσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος.
Στη λειτουργία ειδικών τμημάτων για μικρά παιδιά στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, αναφέρθηκε ο εφημέριος κ. Νεκτάριος Κάνιας.

«Δημιουργήσαμε τμήματα για μικρά παιδιά καθώς και για μαθητές του δημοτικού σχολείου και του γυμνασίου. Συζητάμε μαζί τους και εφαρμόζουμε εκπαιδευτικά προγράμματα για να τα βοηθήσουμε. Προσπαθούμε να φέρουμε παιδιά και γονείς κοντά στην εκκλησία», δήλωσε ο κ. Νεκτάριος Κάνιας.
Ο κ.Κάνιας αναφέρθηκε και στις συναντήσεις που οργανώνονται κάθε εβδομάδα για τους ενήλικες πιστούς.

«Με τη βοήθεια της τεχνολογίας πέρσι παρουσιάσαμε τα διδάγματα των μοναχών του Αγίου Όρους που έχουν ξεχωρίσει. Φέτος εστιάζουμε την προσοχή μας στην λειτουργία της εκκλησίας και γενικά σε θεολογικά ζητήματα», δήλωσε ο κ. Κάνιας.

Θέματα που αφορούν στις οικογενειακές σχέσεις θα αποτελούν και φέτος αντικείμενο συζητήσεων στις συναντήσεις που θα οργανώνονται από την Μητρόπολη Ρόδου στο πλαίσιο της λειτουργίας της σχολής γονέων.

Θέμα της πρώτης συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στις 20.00 στον ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Ρόδου είναι «Πόσο καλά γνωρίζεις το παιδί σου» με ομιλητή τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο.

Η σχολή γονέων ξεκίνησε να λειτουργεί από πέρσι στο πλαίσιο του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος (Ε.Μ.Ι) της Μητρόπολης Ρόδου.
Στόχος της λειτουργίας της είναι η παροχή γνώσεων στους γονείς για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους. Την ευθύνη για τη συγκεκριμένη δομή έχει ο εφημέριος κ. Νεκτάριος Κάνιας.

Ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος έχει αναλάβει εδώ και πολλά χρόνια τη Διεύθυνση Κατηχήσεως, της Σχολής Κατηχητών και του Φροντιστηρίου Επιμορφώσεως Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας.

Είναι επίσης παραγωγός Ραδιοφωνικών Εκπομπών του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Διετέλεσε πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Τάσος Γεωργιάδης». Για τριάντα και πλέον έτη ασχολείται με τους νέους και τα προβλήματά τους. Είναι συγγραφεύς βιβλίων και έχει δημοσιεύσει άρθρα στον ημερήσιο και εκκλησιαστικό περιοδικό τύπο.

 Ετικέτες