Ράγισαν καρδιές στην Υποδοχή της Παναγίας Σουμελά στα Χανιά! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Με λαμπρή υποδοχή παρουσία πλήθους κληρικών, χιλιάδων προσκυνητών, τοπικών αρχόντων και των Ενόπλων Δυνάμεων κατέφθασε την Δευτέρα 19 Μαΐου η Παναγία Σουμελά και ο Τίμιος Σταυρός των Κομνηνών στα Χανιά όπου αρχικά την υποδέχτηκαν στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Χρυσοπηγής και στην συνέχεια μετέβη μετά στρατιωτικού αγήματος στην Ενορία Αγίων Κων/νου και Ελένης στην Αγυία για λαϊκό προσκύνημα μέχρι την Παρασκευή 23 Μαΐου.

 

»Πρόβαλε Σουμελιώτισσα στον ουρανό της Κρήτης, ευλόγησε τα όρη της, τους κάμπους, τ΄ακρογιάλια, τις μάνες, μάνα του Χριστού και τους αντρειωμένους, τους νιούς απού σε προσκυνούν, τις νιες που σε στολίζουν, τις πονεμένες τις καρδιές στη Χάρη σου π΄ελπίζουν. Παρθένε Παναγία μου στην Κρήτη καλώς ήρθες, απού κι αυτή ναι θρόνος σου και δεύτερο σου σπίτι».
Με αυτά τα λόγια μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Κυδωνίας & Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός καλωσόρισε στον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης την σεμνία της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, την Αγία και Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά.
Παράλληλα καλωσόρισε τους συνοδούς των ιερών κειμηλίων, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμορίου και Καθηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων κ.κ. Νικηφόρο, στον οποίο προσεφέρθη και ένα εγκόλπιο της Παναγίας και τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά και εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Αρχιμ. Αθηναγόρα. ‘Επειτα απηύθυνε χαιρετισμό στον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο και συντονιστή της υποδοχής Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, στους σεβαστούς ιερείς που παρευρέθηκαν, στους εντιμοτάτους εκπροσώπους του Ιδρύματος » Παναγία Σουμελά», και σε όλους τους ευλαβείς προσκυνητές.
Μία ακόμη πρωτόγνωρη κατάσταση βιώνουμε, μία ακόμη ευλογημένη συγκυρία, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, μία υπερανθρώπινη παρηγοριά. Η Παναγία μας, των θλιβομένων η χαρά ήλθε να μας παρηγορήσει. Η Σουμελιώτισσα ήταν και θα είναι η παρηγοριά μας. Στο εικόνισμα της αφήνουμε πόνο, δάκρυα, στεναγμούς, ασθένειες και αμαρτίες. Ήλθε και σε μας για να πάρει από την μαρτυρική Κρήτη τον πόνο, τις ασθένειες, τις αμαρτίες μας και να πρεσβεύει αεί προς τον Ουράνιο Δεσπότη και Υιό της.

Μετά τον χαιρετισμό του κ. Δαμασκηνούαπηύθυναν χαιρετισμούς ο οικείος εφημέριος Πεσβ. Στυλιανός Σταγάκης και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά Αρχιμ. Αθηναγόρας.

 Ετικέτες