π. Θεόδωρος Σταθακόπουλος: Μία πεντηκονταετία ιερατικής διακονίας(ΦΩΤΟ)

Loading...


Ένας ακόμη κληρικός της Μητροπόλεως Ν.Σμύρνης αξιώθηκε να συμπληρώσει πενήντα ολόκληρα χρόνια ιερατικής διακονίας. Πρόκειται για τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Θεόδωρο Σταθακόπουλο, εφημέριο του Ι. Ναού Αγίου Αλεξάνδρου Παλαιού Φαλήρου.

Ο π. Θεόδωρος γεννήθηκε στο Λευκάσιο Αχαίας το 1937. Διάκονος και πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1965. Είναι απόφοιτος του Ανωτέρου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου της Ριζαρείου Σχολής και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αρχικά υπηρέτησε ως εφημέριος στη Σαλαμίνα. Στη συνέχεια για δύο χρόνια στη Νίκαια και από το 1975 μέχρι σήμερα στη Μητρόπολη Νέας Σμύρνης και συγκεκριμένα στην Ενορία του Αγίου Αλεξάνδρου Παλαιού Φαλήρου.

Γιά τα πενήντα χρόνια ιερωσύνης και τα σαράντα εφημεριακής προσφοράς του στον Άγιο Αλέξανδρο ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης, κ. ΣΥΜΕΩΝ, ιερουργώντας σήμερα, τον τίμησε με ειδική τιμητική πλακέτα. Εξ ονόματος ολόκληρης της Ενορίας ο π. Αθανάσιος Καλογήρου, πρόεδρος του Εκκλ. Συμβουλίου του Ι. Ναού, του προσέφερε μία εικόνα του Αγίου Αλεξάνδρου.

Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος πλην των εφημερίων της Ενορίας και άλλοι κληρικοί που συνδέονται πνευματικά με τον π. Θεόδωρο.

Ο Ναός από πολύ πρωί ήταν ασφυκτικά γεμάτος από ενορίτες της Ενορίας, οι οποίοι θέλησαν να εκφράσουν τα αισθήματα τιμής και αγάπης προς τον αγαπητό τους εφημέριο.

Παρέστησαν οι πρώην Δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου, πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές, Καθηγητές και Δάσκαλοι των Σχολείων της πόλεως και πολλοί γνωστοί του π. Θεοδώρου.

Όλοι τους είχαν να πούν μόνο καλά λόγια για την πολυετή προσφορά του π. Θεοδώρου στην Ενορία, την αγάπη, τον ζήλο και την προθυμία του στην εξυπηρέτηση των ενοριτών του.

Από τη  ευλογημένη ημέρα απουσίαζε δυστυχώς η καλή Πρεσβυτέρα του Ιωάννα, η οποία εκοιμήθη εν Κυρίω στα τέλη του περασμένου Ιουλίου.

 

 

 

 

 

 Ετικέτες