Πυρετώδεις προετοιμασίες για την άφιξη της Παναγίας Σουμελά στην Αγυία (ΦΩΤΟ)

Loading...


Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη Κυδωνίας & Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνό, για την άφιξη των Ιερών κειμηλίων την Δευτέρα 19 Μαΐου στον Ιερό Ναό Αγίου Κων/νου και Ελένης στην Αγυία.

Γεγονότα σημαντικά για τη ζωή της τοπικής Εκκλησίας, τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, τα τρία αυτά γεγονότα, η άφιξη της Ιεράς εικόνος, ο Τίμιος Σταυρός των Κομνηνών και 73η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης. 

Πάνω σε αυτό το πνεύμα θελήσαμε να φέρουμε και κάποια σεμνία της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας όπως η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Σουμελά και ο Σταυρός των Κομνηνών, ο οποίος συνδέεται και με τους Ποντίους αλλά και με όλους τους ανθρώπους. Ιδιαίτερη τιμή και ευλογία για την Κρήτη μας είναι να έρθει αυτή η ευλογημένη εικόνα από την Ιερά Μονή της Σουμελά, ταυτόχρονα όμως να λάβουμε και όλοι μας την ευλογία και την ελπίδα ώστε να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες που βιώνουμε στους δύσκολους καιρούς μας.

Στη συνέχεια ο Πρωτ. Γεώργιος Περάκης αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα της υποδοχής και αφίξεως της Ιεράς Εικόνος.

Πυρετώδεις προετοιμασίες πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή παρουσία του επικεφαλής και συντονιστή όλων των εκδηλώσεων για την άφιξη των ιερών κειμηλίων Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Έ Περιφερείας Πρωτ. Εμμανουήλ Χατζηδάκη, του οικείου εφημερίου Πρεσβ. Στυλιανού Σταγάκη, του Πρωτ. Γεωργίου Περάκη, του Πρεσβ. Εμμανουήλ Γεωργακάκη, πλήθους κατοίκων και εθελοντών, του παραδοσιακού Συλλόγου »οι Βιγλάτορες» και του παραδοσιακού Ποντιακού Συλλόγου »Ρωμανιά».Ετικέτες