Πρωτοχρονιά στην Ιερά Μητρόπολη Δράμας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου εορτάστηκε η κατά σάρκα Περιτομή του Κυρίου μας και η είσοδος στο πολιτικό έτος στην Ιερά Μητρόπολη Δράμας.

Στην πρωτοχρονιάτικη Ποιμαντορική του Εγκύκλιο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ.Παύλος τόνισε ότι η εποχή μας κατάφερε να ανατρέψει και να διαστρέψει το νόημα της ζωής, τα ιδανικά της Ορθοδόξου Πίστεως, της Πατρίδος και της Οικογενείας και γι’ αυτό βιώνουμε την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα, την απογοήτευση και την εγκατάλειψη. Η συνοδοιπορία, όμως, με το Χριστό είναι χωρίς αμφιβολία ζωή ειρήνης, πνευματικής χαράς, γαλήνης και αναπαύσεως.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ανέφερε στην εγκύκλιό του, ότι η Ιερά Μητρόπολη επιθυμεί να καταστήσει γνωστή τη θυσία των εβδομήντα χιλιάδων θυμάτων του Ελληνισμού της Ανατολικής Μακεδονίας κατά τη δεύτερη βουλγαρική Κατοχή 1916-1918, διαμαρτυρόμενος για την ηθελημένη διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας που επιχειρείται στην πατρίδα μας και προέτρεψε τους τοπικούς άρχοντες να ανεγείρουν μνημείο στην πόλη μας που να υπενθυμίζει αυτήν τη θυσία.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε τη Δοξολογία επί τω νέω έτει και ευλόγησε τη Βασιλόπιτα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας όπου ευλόγησε τη καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα.

0401dra (1).jpg
0401dra (2).jpg
0401dra (3).jpg
0401dra (4).jpg
0401dra (5).jpg
0401dra (6).jpg
0401dra (7).jpg
0401dra (8).jpg


Ετικέτες