Πρωτοχρονιάτικη Αγρυπνία στον Άγιo Δημήτριο Αττικής (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με αγρυπνία υποδέχτηκε το νέο έτος 2015 η ενορία του Αγίου Δημητρίου Αττικής.

Παρά τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες, ο Ναός κατακλύστηκε από πιστούς και όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Ιερού Ναού: «απέδειξαν πως αρνούνται τα κοσμικά έθιμα της νύχτας της πρωτοχρονιάς, τηλεόραση-τυχερά παιχνίδια-ακατάσχετη πολυφαγία και προτιμούν την θεία λατρεία και την συμμετοχή τους στο ποτήριο της Ζωής, την θεία Κοινωνία».

Η ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς ήταν η παρουσία του Αγίου Πρωτοσυγκέλλου της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμ. π. Συμεών και του Αρχιδιακόνου π. Ιωάννου, οι οποίοι και συλλειτούργησαν με τους δύο ιερείς του Ναού.

Με τον ερχομό του νέου έτους, ευλογήθηκε η βασιλόπιττα και αμέσως μετά άρχισε η θεία λειτουργία του Μ. Βασιλείου, μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα. Πολύ μεγάλος αριθμός πιστών κοινώνησε των αχράντων μυστηρίων (τρεις ιερείς και ο διάκονος κοινωνούσαν τους πιστούς επί αρκετή ώρα). Στο τέλος της θείας λειτουργίας, ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος με ενθουσιώδη τρόπο ευχήθηκε στο εκκλησίασμα, να ζουν πάντα τις μοναδικές στιγμές χαράς και ευλογίας που προσφέρει η ορθόδοξη πίστη, μέσα στην ενοριακή κοινότητά μας. Ακολούθησε η διανομή του αντιδώρου, της ευλογημένης βασιλόπιττας και ενός ημερολογίου του νέου έτους. Συνολικά διανεμήθηκαν πεντακόσια δέκα κομμάτια βασιλόπιττας.

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία από τους άλλους δύο ιερείς του Ναού και στο τέλος εψάλλει Δοξολογία για το νέο έτος, με την παρουσία της Δημοτικής Αρχής.

protoxr_agvassilios10.jpg
protoxr_agvassilios11.jpg
protoxr_agvassilios12.jpg
protoxr_agvassilios15.jpg
protoxr_agvassilios16.jpg
protoxr_agvassilios19.jpg
protoxr_agvassilios8.jpg
protoxr_agvassilios9.jpg


Ετικέτες