Πρωτοβουλία του Σπάρτης Ευσταθίου για δεντροφύτευση στην πυρόπληκτη περιοχή των Βατίκων

Loading...


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος με έγγραφό του προς τη Δασική Υπηρεσία Λακωνίας γνωστοποιεί την πρόθεση της Ιεράς Μητροπόλεως να συμβάλλει ακόμη περισσότερο στον περιορισμό των συνεπειών από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Καλοκαιριού στην περιοχή των Βατίκων.

Συγκεκριμένα, ζητείται από τη Δασική Υπηρεσία η έγκρισή της για πραγματοποίηση δεντροφύτευσης στην καμένη περιοχή καθώς και η υπόδειξη του χώρου υλοποίησης της εν λόγω δράσης.

Ακολουθεί το ακριβές κείμενο του εγγράφου προς τη Δασική Υπηρεσία Λακωνίας:

Όλοι ενθυμούμαστε τις μεγάλες πυρκαγιές του προηγούμενου Καλοκαιριού στη γραφική περιοχή των Βατίκων, οι οποίες είχαν ως τραγικό αποτέλεσμα την απώλεια μιάς ανθρώπινης ζωής, την ολοσχερή καταστροφή δεκάδων οικιών, τη μετατροπή μιάς σημαντικής αγροτολειβαδικής έκτασης σε «κρανίου τόπο» και την αμαύρωση του περικαλλούς φυσικού περιβάλλοντος.

Η Ιερά Μητρόπολή μας, στην προσπάθειά της να συμβάλει ακόμη περισσότερο στον περιορισμό των συνεπειών του θλιβερού αυτού γεγονότος, έχει αποφασίσει να πραγματοποιήσει δενδροφύτευση στην καμένη περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό σας παρακαλούμε αφενός να εγκρίνετε την ως ανωτέρω πρωτοβουλία μας και αφετέρου να επιλέξετε τον αντίστοιχο χώρο υλοποίησής της. Εμείς, από την πλευρά μας, έχουμε τη δυνατότητα να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε τους χριστιανούς μας, ώστε να ευοδωθεί η όλη προσπάθεια.Ετικέτες