Προσφορά αγάπης από την ενορία Αναλήψεως Βερολίνου στη Μητρόπολη Σερρών

Loading...


Το απόγευμα της Τετάρτης 12 Φεβρουαρίου 2014, στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου «Κιβωτός Αγάπης» στις Σέρρες, υποδέχτηκαν με πολύ χαρά τον καταγόμενο από την περιοχή των Σερρών, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Εμμανουήλ Σφιάτκο, Εφημέριο του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Σωτήρος Βερολίνου, συνοδευόμενο από συνεργάτες του.

Από το καλοκαίρι του 2013 ο π. Εμμανουήλ με τους συ­νεργάτες του ξεκίνησαν στη Γερμανία και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Βερολίνου, μία φιλότιμη εκστρατεία συγκέν­τρωσης διαφόρων αγαθών και προιόντων για το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο. Δουλεύοντας ακατάπαυστα και απευθυνόμενοι στους Έλληνες ομογενείς και όχι μόνο η προσπάθεια δεν  άργησε να αποφέρει καρπούς. 

Τον Δεκέμβριο του 2013 το Κοι­νωνικό Παντοπωλείο της τοπικής Εκκλησίας παρέλαβε την πρώτη ποσότητα αγαθών που ξεπερνούσε τον ένα τόνο. Χθες, 12 Φεβρουαρίου 2014, σε μόλις 2 μήνες μετά, ο π. Εμμα­νουήλ παρέδωσε στην τοπική Εκκλησία πολλαπλάσια ποσότητα προιόντων. Το απόγευμα μάλιστα της ίδιας ημέρας ο Σεβ. Ποιμενάρχης δέχθηκε τον π. Εμμανουήλ και τους συ­νεργάτες του στο γραφείο του και τους ευχαρίστησε θερμώς για την εντυπωσιακή και συγκινητική τους προσφορά.

Ο π. Εμμανουήλ διαβεβαίωσε τον Σεβ. ότι η προσπάθεια θα συνεχισθή, καθώς οι φιλογενείς Σερραίοι του Βερολίνου εκτιμούν το επιτελούμενο φιλανθρωπικό έργο της  τοπικής Εκκλησίας και επιθυμία τους είναι να το στηρί­ξουν ακόμη περισσότερο. Άξιο υπογραμμίσεως είναι και το γεγονός ότι την συγκινητική αυτή προσπάθεια στηρίζουν εκτός των Ελλήνων ομογενών και Γερμανοί Βερολινέζοι, οι οποίοι αγαπούν την Ελλάδα.

alt


Ετικέτες