Πραγματοποιήθηκε η 9η προσκυνηματική εκδρομή από τον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας(ΦΩΤΟ)

Loading...


O Iερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Βούλας, στα πλαίσια ενισχύσεως του Φιλοπτώχου Ταμείου του, διοργάνωσε το τριήμερο 26-28 Μαΐου 2015, την ενάτη προσκυνηματική του Εκδρομή, για το Εκκλησιαστικό Έτος 2014-2015, με προορισμό τις Ιστορικές Μονές και τα Προσκυνήματα της νήσου των Κυθήρων.

Το πρόγραμμα της Εκδρομής είχε ως εξής: Τη Τρίτη 26/05/2015 στις 5.45 π.μ. το πρωί συγκεντρώθηκαν στον Ι. Ναό  και στις 06:00 π.μ. αναχωρησαν από την Ενορία  με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν για τη Νεάπολη Λακωνίας.

Στις 12.15 εφτασαν στη Νεάπολη και επιβιβαστηκανε απευθείας στο Πλοίο «ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΣΑ» . Στις 12:30 αναχώρησαν με το πλοίο από Νεάπολη για ΚΥΘΗΡΑ.

Με την άφιξη στο νησί στο Λιμάνι του Διακόφτι, πήγαν σε εστιατόριο της περιοχής και γευμάτησαν. 

Μετά το Φαγητό, επιβιβάστηκαν στο Λεωφορείο και επισκέφτηκαν το μοναστήρι της Αγίας Μόνης που βρίσκεται στο βουνό πάνω από το λιμάνι του Διακοφτίου και είναι αφιερωμένο στην Παναγία και τη Μεταμόρφωση του Χριστού.

Μετά το προσκύνημά στο Μοναστήρι, συνεχισανμε το λεωφορείο και προσκυνησαν την Ι. Μονή του Οσίου Θεοδώρου που βρίσκεται λίγο έξω από τον Ποταμό οπού υπάρχει η τίμια κάρα του. Στη συνέχεια είχαν ελεύθερο χρόνο στον χωριό Ποταμός.

Αργά το απόγευμα έφτασαν στο χωριό Αγία Πελαγία, όπου τακτοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο FILOXENIA και διανυκτέρευσαν.

Τη Τετάρτη 27/05/2015 αφού έλαβαν το πρωινό στο ξενοδοχείο  στις 9.30 π.μ. αναχωρησαν για τη ΧΩΡΑ την πρωτεύουσα του νησιού με τα παραδοσιακά σπίτια, το Ενετικό Κάστρο και την πανοραμική θέα.

Έμειναν για μία ώρα περίπου και καταλήξουμε στο Καψάλι με το γραφικό λιμάνι και τα μικρά ταβερνάκια. 

Μετά πήγαμε στο Λειβάδι, όπου υπάρχει μία γέφυρα με 13 καμάρες και είναι μία από τις μεγαλύτερες των Βαλκανίων.

Μετά επισκεφθηκαν την Ιερά Μονή της Αγίας Ελέσας, και εκαναν δέηση στο τόπου όπου μαρτύρησε η Αγία. και στη συνέχεια το μεσημέρι.

 

Στη συνέχεια επισκεφθηκαν ένα από τα ομορφότερα χωριά του νησιού τον Μυλοπόταμο όπου είχαμε ελεύθερο χρόνο για μεσημεριανό γεύμα και αργά το απόγευμα επιστρεψαν στο Ξενοδοχείο. 

Στις 10.00 το βράδυ τελεσαν όλοι μαζί στη τραπεζαρία του Ξενοδοχείου την Ακολουθία του Αποδείπνου, μετά των Χαιρετισμών της Παναγίας μας και της Ακολουθίας Θ. Μεταλήψεως. Μετά το τέλος της Ακολουθίας διανυστερευσαν

Τη Πέμπτη 28/05/2015, τελευτά ημέρα του προσκυνήματος, αναχωρησαν νωρίς το πρωί από το ξενοδοχείο παίρνοντας το πρωινό σε πακέτο και είχε Εκκλησιασμό στην Ι. Μονή Παναγιάς Μυρτιδιώτισσας, όπου φυλάσσεται το ιερότερο κειμήλιο του νησιού: η θαυματουργική εικόνα της Παναγίας.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας πήγαν στο αρχονταρίκι της Μονής. για καφέ και πρωϊνό.

Επιστρέφοντας από το φαγητό πήγαν στο υπόγειο στο σημείο που βρέθηκε η εικόνα και είδαν τα τάματα του κόσμου. Τελεσαν παράκληση στη Παναγία.

Στη συνέχεια καταλήξαμε στον Αβλέμονα, το παραδοσιακό ψαροχώρι.

 

Είχαν ελεύθερο χρόνος για μεσημεριανό φαγητό και στις 10.00 πμ. το μεσημέρι επιστρέφαν στο Διακόφτι, το κεντρικό λιμάνι του νησιού ὀπου επιβιβαστήκαν στο πλοίο στις 16.30 για επιστροφή από τη Νεάπολη και εν συνεχεία με στάσεις καθ’οδόν στην Ενορία .

 

Το επόμενο και τελευταίο προσκύνημά για το εκκλησιαστικό έτος 2014-2015, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 19–21/8/2015 για τη Νήσο Κεφαλονιά.

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες