Πραγματικότητα ο νέος Ναός στους Αγίους Αποστόλους – Σε αναμονή της οικοδομικής άδειας από το Δήμο

Loading...


Ο Σύλλογος Αγίων Αποστόλων αναλαμβάνει όλα τα έξοδα ανέγερσης του νέου ναού

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι προσπάθειες κατοίκων για την ανέγερση του νέου ναού των Αγίων Αποστόλων στον Άγιο Θωμά στην Πρέβεζα.

Δεν μένει πλέον να εκδοθεί η οικοδομική άδεια προκειμένου το όνειρο τους Πρέβεζας να γίνει πραγματικότητα.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου πέντε χρόνια όταν μια ομάδα πολιτών ανέλαβε την πρωτοβουλία να κατασκευαστεί ο νέος ναός των Αγίων Αποστόλων μιας και αυτός που υπήρχε στην θέση απέναντι από τις κατασκηνώσεις στην περιοχή του Αγ. Θωμά, κατασκευασμένος το 1792, είχε υποστεί μεγάλη καταστροφή λόγω κατολίσθησης.

Η προσπάθεια αυτή γιγαντώθηκε και σήμερα η ομάδα των πολιτών αριθμεί 49 άτομα παίρνοντας επίσημη μορφή αναγνωρισμένου συλλόγου από το Πρωτοδικείο με το όνομα Σύλλογος Αγίων Αποστόλων.

Από τότε έως και σήμερα έχουν γίνει πολλές προσπάθειες να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα.

Εξασφαλίστηκε έγκριση από τη Μητρόπολη Πρέβεζας, από το Δασαρχείο και την Αρχαιολογία και απομένει η έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Έτσι θα είναι ο νέος Ναός.

 

Ο νέος ναός θα χτιστεί λίγα μέτρα μπροστά από τον παλιό και θα είναι επιφάνειας 69τ.μ. ενώ ο Σύλλογος Αγίων Αποστόλων αναλαμβάνει τις εργασίες κατασκευής του, καθώς και όλα τα έξοδα, έκδοση οικοδομικής άδειας, υλικά κατασκευής, συνεργεία καθώς και όλες τις υποχρεώσεις από τα παραπάνω προς την εφορία το ΙΚΑ κ.λπ..

Για το σκοπό αυτό έχει ήδη συγκεντρωθεί από εκδηλώσεις και δωρεές το ποσό των 12050 ευρώ στο ταμείο του συλλόγου.

Το μόνο που απομένει προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες, είναι η έκδοση οικοδομικής άδειας από τον Δήμο. Μάλιστα ο σύλλογος απέστειλε και σχετικό έγγραφο προς τον Δήμαρχο Πρέβεζας ζητώντας του να επισπεύσουν όσο είναι δυνατόν οι διαδικασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, το θέμα στην παρούσα φάση είναι καθαρά διαδικαστικό και τυπικό, ενώ πολύ πιθανόν η άδεια να έχει εκδοθεί μέσα στον Ιούνιο.Ετικέτες