Πολυεθνικός και αντιρατσιστικός ο Εσπερινός της Αγάπης 2015 στις Σπέτσες

Loading...


Την Κυριακή του Πάσχα το απόγευμα στο ιστορικό νησί των Σπετσών τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης και της συμφιλίωσης όλων των ανθρώπων.

Το Ευαγγέλιο της Ανάστασης του Θεανθρώπου διαβάστηκε σε 16 (!) γλώσσες. Συγκεκριμένα στα Αρχαία Ελληνικά, Ομηρική διάλεκτος, Αττική διάλεκτος, Νέα Ελληνικά, Λατινικά, Ιταλικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ρώσικα, Ουκρανικά, Ισπανικά, Δανέζικα, Ολλανδικά, Ταγκάλο (γλώσσα των Φιλιππίνων), Γεωργιανά και Κρεολί (γλώσσα των Σεϊχελών)!

Οι αναγνώστες, άνδρες και γυναίκες, είναι είτε ακριβείς γνώστες των γλωσσών, είτε κατάγονται από τις συγκεκριμένες χώρες. Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα οικονομικοί μετανάστες στην χώρα μας. Με τον τρόπο αυτόν το νησί της Επανάστασης έδωσε ισχυρό μήνυμα συμφιλίωσης μεταξύ των λαών και καταδίκης του ρατσισμού και της οποιασδήποτε -φοβίας.

Η τελετή της Αγάπης έλαβε χώρα στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Μάμα στην παραλία του νησιού. Προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Μαρκόπουλος, βοηθούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Ύδρας Αρχιμανδρίτη Γρηγόριο Νανακούδη και τον Διάκονο Νεκτάριο. Πολλοί πιστοί έδωσαν το παρών, με πρώτο τον Δήμαρχο Σπετσών κ. Παναγιώτη Λυράκη και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

1504esper.jpg
1504esper1.jpg
1504esper2.jpg
1504esper3.jpg
1504esper4.jpg
1504esper5.jpg
1504esper6.jpg
1504esper7.jpg
1504esper8.jpg
1504esper9.jpg


Ετικέτες