Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στην Πύλο για την Παναγία Μυρτιδιώτισσα(ΦΩΤΟ)

Loading...


Με κατάνυξη και την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε, χθες 23 Σεπτεμβρίου, ο πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την Παναγία Μυρτιδιώτισσα, στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πύλου.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Από νωρίς το απόγευμα, πλήθος πιστών συνέρρεε στο Ναό για να προσκυνήσει τη χαριτόβρυτο εικόνα της Παναγίας και να λάβει την ευλογία της.
Ο κ. Αθηναγόρας, απευθυνόμενος στους πιστούς, αναφέρθηκε στο όραμα του Ιακώβ, ο οποίος είδε μια μεγάλη κλίμακα που συνέδεε τον ουρανό με τη γη και στην οποία ανεβοκατέβαιναν άγγελοι, τονίζοντας ότι η σκάλα αυτή είναι η Υπεραγία Θεοτόκος. «Η Παναγία αποτελεί διαχρονικά την ελπίδα και τη σωτηρία κάθε πιστού. Έτσι και σήμερα, στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, δε θα μας διαψεύσει» ανέφερε χαρακτηριστικά. Τέλος, αναφέρθηκε στην έλευση του ιερού εικονίσματος της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στην Πύλο, σε δύσκολες συνθήκες.

Στην Ακολουθία παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δ. Καφαντάρης, ο αντιδήμαρχος Ι. Σαρδέλης και εκπρόσωποι των φορέων της πόλης.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο με την τέλεση της πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και τη λιτάνευση της ιεράς εικόνος.

Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός
 

 

 

 

 

 Ετικέτες