Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον Πολιούχο Κηφισιάς Αγ.Δημήτριο (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Σπύρου Παπαγεωργίου

 Λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστηκε απόψε, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς.

Ο περικάλλής ναός των Βορείων Προαστείων στολισμένος για να εορτάσει την μνήμη του Πολιούχου Κηφισιάς, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνος, ενώ συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεος, Λευκάδος και Ιθάκης Θεόφιλος, Παροναξίας Καλλίνικος και ο οικείος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού Κύριλλος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μεγάρων, ο οποίος αναφέρθηκε στην ζωή, τις αρετές και την ανδρεία του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου. «Ο Άγιος υπήρξε παράδειγμα Χριστιανού μάρτυρος και ο πρώτος κατηχητής της Εκκλησίας μας καθώς, χωρίς τον παραμικρό φόβο, κατηχούσε τους Θεσσαλονικείς, εμπνέοντας σε αυτούς την Χριστιανική πίστη, την αλήθεια του Ευαγγελίου. Διασάλπιζε με στεντόρεια φωνή ότι η ζωή του Χριστιανού και η θρησκεία του Χριστού, είναι η μόνη που παρέχει ηθική λύτρωση και αιωνιότητα.»

Αναφερόμενος στη νίκη του Νέστορα εναντίον του Λυαίου πρόσθεσε πως «με τη νίκη του Νέστορα, νίκησε ο Θεός του Δημητρίου. Γιατί νικώντας ο αθλητής νικά μαζί του και ο προπονητής.». Ο κ. Κωνσταντίνος ευχήθηκε σε όλους και ιδίως στους εορτάζοντες Χρόνια πολλά και παρακάλεσε να τον έχουν και αυτόν πλέον στις προσευχές τους οι πιστοί, ώστε να τον ενδυναμώσει ο Θεός να αντεπεξέλθει της νέας διακονίας.

 Ετικέτες