Πλήθος πιστών στην Γηροκομήτισσα των Πατρών(ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Η γη καί ο ουρανός πανηγυρίζουν κατά την εορτή της μεγάλης μας Μάνας, της Παναγίας μας. Οι άνθρωποι μετά των Αγγέλων συνεορτάζουν και σκιρτούν, αναμέλποντες ύμνους εορτίους εις την Παναμώμητον καί Αει πάρθενον Μητέρα τού Εμμανουήλ.

Η Πάτρα Της προσέφερε για μια ακόμη φορά τον ύμνον και την ευχαριστίαν, την ωδήν της ευγνωμοσύνης.

Χιλιάδες κατέφθασαν στο πανσεβάσμιο Μοναστήρι Της. Μικροί και μεγάλοι γονάτισαν μπροστά στην Γηροκομήτισσα και κατέθεσαν στο θαυματουργό εικόνισμά Της την ευγνωμοσύνη και την ευχαριστία τους. Την παρεκάλεσαν να μεταφέρη τα αιτήματά τους στον Κύριό μας και νάεκπληρώνη τους μύχιους πόθους της καρδιάς τους.
Στον πανηγυρικόΕσπερινό, όπου χιλιάδες Πατρινών κατέκλυσαν τις αυλές της Παναγίας μας, εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στην θαυμαστή προστασία της Παναγίας μας στην Ελλάδα και στο χρέος των Ελλήνων απέναντί Της. Μίλησε για την τιμή των Ηρώων και Μαρτύρων υπέρ Πίστεως και Πατρίδος στο πανσεβάσμιο πρόσωπό Της καίεκάλεσε τα πλήθη των Προσκυνητών να παρακαλέσουν για μια ακόμα φορά την Υπέρμαχο Στρατηγό του Γένους μας, να κατευθύνη τα διαβήματά μας, να φωτίζη την πορεία μας και νάελεή διά πρεσβειών Της την Πατρίδα μας, ηοποία πολλάκις, με τάαμαρτήματά της, λυπεί τον Παντοκράτορα Κύριό μας.

Κατέληξε δε με την προσευχή τούαοιδίμου Στρατηγού Μακρυγιάννη:
«Θεοτόκε Μητέρα του παντός, το καύχημα της παρθενίας, το καύχημα της αρετής και τα πάντα της αγαθότης, προστρέχομεν οι αμαρτωλοί, οι αδύνατοι, εις ευσπλαχνίαν της αγαθότης σου, να λυπηθής τους αθώους, εκείνους όπου φέρνουν την αμαρτωλή τους προσευχή ειλικρινώς εις τον Παντουργόν και εις την βασιλείαν του, εκείνους όπου τρέξαν ξυπόλυτοι και γυμνοί, εκείνους όπου άφησαν χήρες και ορφανά, εκείνους όπου χύσαν το αίμα τους, κατά τον όρκον τους, ν’ αναστηθή διά της δυνάμεως του Παντοκράτορος η σκλαβωμένη τους πατρίδα και να λαμπρυνθή ο Σταυρός της Ορθοδοξίας, και δι ’αυτόν τον όρκον αυτείνοι πέθαναν, δι’ αυτείνη την θρησκείαν και την Πατρίδα και θυσίασαν και το έχει τους, και πολλών οι γυναίκες τους τα παιδιά τους, οι συγγενείς τους διακονεύουν και ταλαιπωρούνται ξυπόλυτοι, γυμνοί, νηστικοί στα σοκάκια εκείνης της ματοκυλισμένης πατρίδας όπου οι γονέοι τους και οι συγγενείς τους με το αίμα τους και την γδέρνουν σήμερα και την τρώνε και θα την προδίδουν με τα ακονισμένα δόντια τους. Θεοτόκε, μήτηρ του παντός, αυτούς τους αθώους να λυπηθής, αυτούς τους γυμνούς και ταλαιπωρημένους. Προστρέχομεν οι αμαρτωλοί, οι ανάξιοι δούλοι σου και σκλάβοι σου εις το έλεός σου και εις την ευσπλαχνίαν σου».

• Μετά τον Εσπερινό συνεχίστηκε η ακολουθία με τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία, η οποία επερατώθη περί την 3η νυκτερινή. Στην Ιερά Αγρυπνία, στην οποία ελειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, τούΗγουμένου της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. Συμεών και Πατέρων της Μονής, συμμετείχαν χιλιάδες Προσκυνητές, ενώ η προσέλευση του κόσμου ήτο ασταμάτητη.

Πληθύς ευσεβών χριστιανών εκοινώνησε του Σώματος και του Αίματος του Χριστού, ενώ οι Ιερείς μετέδιδαν τη Θεία Κοινωνία εντός του Ιερού Ναού και πέριξ αυτού. 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες