Πλήθος κόσμου στην πρόσκληση αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή, η εκδήλωση της Iεράς Μητροπόλεως Καστορίας, η κοπή της Βασιλόπιτας του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, η οποία ήταν αφιερωμένη στον μακαριστό Μητροπολίτη της Απελευθέρωσης της Καστοριάς Ιωακείμ Λεπτίδη.

Πλήθος κόσμου συνέρευσε στο Ξενοδοχείο ΔΕΔΗΣ, όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση, για να παρακολουθήσουν και να ακούσουν τον προσκεκλημένο ομιλητή Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιο.
Παρών στην εκδήλωση και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ο οποίος συμμετείχε μαζί με τον Μητροπολίτη Φιλίππων στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν και μνήμην του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας Ιωακείμ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς για την αποδοχή της πρόσκλησής του και την παρουσία τους, ενώ τίμησε με τον Σταυρό της Παναγίας της Μαυριωτίσσης τον πολιό και σεβάσμιο Μητροπολίτη Φιλίππων κ. Προκόπιο για την πολυετή αρχιερατική του διακονία, αφού φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια στο πηδάλιο της των Φιλίππων Εκκλησίας.

Στο πρόσωπό του τιμώνται και όλοι οι Καππαδόκες, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, οι οποίοι ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ιερά Μητρόπολή του.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Καστορίας αναφέρθηκε στον αγώνα που καταβάλουν τα στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας και ιδιαίτερα του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών και των εν δοκιμασία συμπολιτών μας και παρουσίασε τις δράσεις του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της τοπικής Εκκλησίας.

Παράλληλα, σημείωσε το συνολικό ποσό του έργου της Ιεράς Μητροπόλεως στον φιλανθρωπικό τομέα, όπου ανέρχεται για το έτος 2014 στις 528.487,84 €.
Επίσης, προσφέρθηκαν 105.600 μερίδες φαγητού προγραμματισμένες (εκτός των κρατουμένων). Διανεμήθηκαν πάνω από εκατό τόνοι τροφίμων, 55 τόνοι ρουχισμού, φιλοξενήθηκαν δωρεάν 400 παιδιά στις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις, 102 παιδιά παρελάμβαναν πρωινό στο πρόγραμμα που πραγματοποιεί η Μητρόπολη για τον επισιτισμό στα Σχολεία και άλλα πολλά, δείγματα της αγάπης, της διακονίας και της προσφοράς.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν χορωδιακά και χορευτικά ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Καστοριάς «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» και ο Μουσικοχορευτικος Σύλλογος «Μύησις».

0902kast.jpg
0902kast1.jpg
0902kast11.jpg
0902kast2.jpg
0902kast3.jpg
0902kast4.jpg
0902kast5.jpg
0902kast6.jpg
0902kast7.jpg
0902kast8.jpg
0902kast9.jpg
0902kast10.jpg


Ετικέτες