Πλήθη πιστών προσκύνησαν την Κάρα του Αποστόλου Ανδρέου(ΦΩΤΟ)

Loading...


Η Πάτρα εόρτασε με κάθε λαμπρότητα χθες Κυριακή, 27.9.2015 , την 51η επέτειο της επανακομιδής της τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου, στην Πάτρα.

  Πλήθη πιστών κατέκλυσαν από νωρίς το πρωί τον περικαλλή Ναό του Αποστόλου Ανδρέου για να προσκυνήσουν την πανσεβάσμια Κάρα του.

  Της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Ιωσήφ Μήλια, αδελφού της Ιεράς Μονής Ομπλού.

  Στην προσλαλιά του ο χειροτονηθείς Πρεσβύτερος, μίλησε με λόγια από καρδίας, για την κλήση και κλίση στην Ιερωσύνη και αναφερθείς στην Μοναχική Πολιτεία, όπως την ζεί στη Μονή Ομπλού, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήση πρόσωπα τα οποία τον ενίσχυσαν, ώστε να φθάση στην ευλογημένη αυτή ώρα.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την αποδοχή της κλήσεως εκ μέρους των Μαθητών και ετόνισε ότι προσήλθαν με πίστη, προθυμία, υπακοή, ταπείνωση, αφοσίωση και εργάστηκαν με αυταπάρνηση, αίροντες τον Σταυρόν του μαρτυρίου και της δόξης του Σωτήρος Χριστού, υπέρ Αυτού του Θείου Λυτρωτού και της σωτηρίας των ανθρώπων.

Με αυτήν την προοπτική ετόνισε στον χειροτονηθέντα, ότι πρέπει να πορεύεται ώστε να αφήση τα ίχνη του, ως ένας άνθρωπος και πιστός θεράπων του Κυρίου και διάκονος των ανθρώπων υπέρ της σωτηρίας αυτών.

 Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος παρεκάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, να προχειρίση εις Αρχιμανδρίτην τον νέο Πρεσβύτερον.

  Ο Σεβασμιώτατος Ναυπάκτου ευχήθηκε επίσης από καρδίας στον νέο Κληρικό να ζήση βίον άγιο και πνευματικό.
  Οι ιερές εκδηλώσεις θα περατωθούν το απόγευμα με την λαμπρά Λιτανεία της Αγίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου.

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες