Πατρών Χρυσόστομος: «Στο σημείο που έχομε φθάσει μόνο η Παναγία μπορεί να μας σώσει» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα εορτάσθη στην Πάτρα, το Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην οποία είναι αφιερωμένος ο περικαλλής και ιστορικός Ναός της Παντανάσσης των Πατρών.

Την Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή των Ιερέων του Ναού και άλλων Κληρικών από την Ιερά Μητρόπολη των Πατρών και πλήθους ευσεβούς Λαού, που καθ’ όλη τη διάρκεια του ημερονυκτίου κατέφθαναν για να προσκυνήσουν την πανσεβάσμια και περίπυστη εικόνα της Παναγίας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, ανεφέρθη στο πανάγιο πρόσωπο της Θεοτόκου, η οποία ως Παντάνασσα τιμάται, ως παραμυθία και ως αντιφωνήτρια προσκυνήται διά τας πολλάς ευεργεσίας, την πολλή Της αγάπη και τις θαυματουργίες Της, διά πρεσβειών του Υιού Της προς το ανθρώπινο Γένος. Αλλά και ως Εσφαγμένη γνωρίζεται εις το Άγιον Όρος, αφού η ανθρώπινη αχαριστία και αμαρτία και η αγνωμοσύνη προς τον Σωτήρα Κύριό μας, πληγώνουν την παναγία ψυχή Της.

Τέλος, ανεφέρθη στην ευλάβεια του Πατραικού Λαού και παρεκάλεσε να πορευώμεθα εν μετανοία ακολουθώντας το θέλημα του Κυρίου μας, ώστε να ευφραίνεται η Παντάνασσα Παναγία μας και να μας σκέπη αδιαλείπτως διά πρεσβειών Της αγίων και κατέληξε: «Στο σημείο που έχομε φθάση σήμερα ως κοινωνία και ως Λαός μόνο η Παναγία μπορεί να μας σώση. Ας Την θερμοπαρακαλέσωμε γι’ αυτό».

Στον Ναό της Παντανάσσης εκκλησιάσθη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος, ο Βουλευτής κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Νομού Αχαίας κ. Νικόλαος Ρουμελιώτης και άλλοι εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος και ο Περιφερειάρχης, επεσκέφθησαν το παρακείμενο περικαλλή Ναό της Παντανάσσης, προκειμένου να επιθεωρήσουν τις εργασίες ανακαινίσεως και αποκαταστάσεως που προχωρούν προς το τέλος, και να συνομιλήσουν με τον υπεύθυνό του έργου για τα περαιτέρω.

DSC_7136.JPG
DSC_7140.JPG
DSC_7144.JPG
DSC_7147.JPG
DSC_7151.JPG
DSC_7153.JPG
DSC_7158.JPG
DSC_7173.JPG
DSC_7176.JPG
DSC_7177.JPG
DSC_7179.JPG
DSC_7195.JPG
DSC_7212.JPG
DSC_7217.JPG


Ετικέτες