Πατρών Χρυσόστομος προς νέους: Αντισταθείτε στον οδοστρωτήρα που επιχειρεί να ισοπεδώσει τα πάντα στον τόπο μας(ΦΩΤΟ)

Loading...


Εκατοντάδες νέων κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παραλίας Πατρών , στη σύναξη για την κοπή της Βασιλόπιτας.

     Επεκράτησε ενθουσιασμός και έκφραση αγάπης προς τον Θεό κατά τρόπο συγκινητικό και θα λέγαμε πρωτόγνωρο. Το πλήθος των νέων μαθητών όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης, έψαλαν ύμνους Εκκλησιαστικούς και τραγούδησαν άσματα με ενθουσιασμό και ζωντάνια.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος εξέφρασε την βαθειά του συγκίνηση και την μεγάλη χαρά του, μπροστά σ’ αυτό το πέλαγος των χαρούμενων φωνών και καρδιών και συνεχάρη τον προιστάμενο του Ιερού Ναού π. Χρυσόστομο Αθανασόπουλο και τον Συνεφημέριό του, ως και όλους τους ενασχολουμένους με το νεανικό έργο της Ενορίας γι’ αυτό το θαυμάσιο αποτέλεσμα.

          Επήνεσε ιδιαιτέρως τα παιδιά για την στάση τους έναντι της Εκκλησίας, της πίστεώς μας, της αξίας του ανθρωπίνου προσώπου και της ζωής, της παραδόσεως και των ηθών του Γένους μας.

«…Παιδιά μου, είπε ο Σεβασμιώτατος, εσείς είστε η χαρά μας, η ελπίδα μας, η ζωή μας. Σε σας θα αφήσωμε ο, τι έχομε στην καρδιά μας, σε σας θα αφήσωμε την Εκκλησία μας, την Πατρίδα μας, το μέλλον μας ολόκληρο.

          Κρατείστε γερά, τα ζώπυρα του Γένους μας, αντισταθείτε στον οδοστρωτήρα που επιθυμεί και επιχειρεί να ισοπεδώση τα πάντα στον τόπο μας.

 Παιδιά μου, έχετε την αγάπη μου, την ευχή και την προσευχή μου, για πρόοδο και ο, τι καλό στη ζωή σας και στην πορεία σας…»

          Εν συνεχεία, εβραβεύθησαν τα παιδιά που έπεσαν στην θάλασσα την ημέρα των Θεοφανείων, για να πιάσουν τον Σταυρό, στην περιοχή της Παραλίας των Πατρών, ως και οι Κυρίες που προσφέρουν εθελοντικά την διακονία τους στα κοινωνικά φροντιστήρια της Ενορίας.

          Μετά το πέρας της τελετής έγινε η συνάντηση του Σεβασμιωτάτου στο πνευματικό κέντρο της Ενορίας, με 150 Φοιτητές και Φοιτήτριες, και συνεζήτησαν επί καιρίων θεμάτων που απασχολούν την Ελληνική επικαιρότητα.

Tον Σεβασμιώτατο προσεφώνησε ο π. Χρυσόστομος Αθανασόπουλος, ο οποίος μαζί με την πρεσβυτέρα του, εργαζόμενος νυχθημερόν για την πρόοδο του Ενοριακού έργου. Ο π. Χρυσόστομος εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του Σεβασμιωτάτου στην λαμπρή εορτή και τον ευχαρίστησε για την αμέριστη αγάπη του και την συμπαράστασή του, στο όλο έργο της Ενορίας.

 

 

 Ετικέτες