Πατρών Χρυσόστομος: Οι Μοναχοί είναι οι μεγαλύτεροι ευεργέτες του κόσμου(ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην ιστορική Ιερά Μονή Ελεούσης Πατρών μετέβη την Τετάρτη 14.10.2015 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, για να τελέση τις κουρές δύο μοναζουσών της Ιεράς Μονής.

          Στην ακολουθία του Εσπερινού που προηγήθηκε, εχοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ενώ συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Αρχιμ. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Τριταίας, και άλλοι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

 Πριν το τέλος του Εσπερινού ετελέσθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, κατά την μοναστηριακή τάξη, η μεγαλοσχημία μιάς εκ των αδελφών της Ιεράς Μονής, της μοναχής Θεοφανούς, η οποία εισήλθε προ ετών στο Μοναστήρι και αφοσιώθηκε στην μοναχική ζωή, στην πολιτεία βίου τελεοτάτην, κατά τον Μέγα Βασίλειο.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την ρασοφορία της δοκίμου Μοναχής Στεφανίας, η οποία μετά από ικανή δοκιμασία έλαβε τον αρραβώνα του μεγάλου και αγγελικού Σχήματος. Η νέα Μοναχή, έλαβε το όνομα Ανθούσα, προς τιμήν της μητρός του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, η οποία υπήρξε πρότυπο ευσεβούς γυναικός και αγίας μητέρας, αφού εγαλούχησε στα νάματα της πίστεως τον Χρυσορρήμονα Πατέρα της Εκκλησίας.

          Ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ των άλλων ετόνισε: «… Οι Μοναχοί είναι οι μεγαλύτεροι ευεργέτες του κόσμου. Δεν εγκαταλείπουν τον κόσμο γιατί μισούν τον κόσμο, αλλά γιατί αγαπούν υπερβολικά τον κόσμο…».

          Τέλος, συνεχάρη και ευχαρίστησε την Ηγουμένη της Ιεράς Μονής, Γερόντισσα Μακαρία, για το θεάρεστο έργο που επιτελεί μετά της Αδελφότητος της Ιεράς Μονής, τόσο στην Ιερά Μονή, όσο και στην τοπική μας Εκκλησία γενικώτερα και ευχήθηκε τα δέοντα σε όλα τα μέλη της Αδελφότητος.

 

 

 Ετικέτες