Πατρών Χρυσόστομος: «Η μεγίστη προσφορά της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο είναι η πίστη στην Ανάσταση» (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Πλήθη πιστών κατέκλυσαν τους Ιερούς Ναούς των Πατρών κατά την Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως την Μεγάλη Παρασκευή το πρωί.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, εχοροστάτησε στον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, με την συμμετοχή χιλιάδων ευσεβών χριστιανών.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στην θεολογία της Μεγάλης Παρασκευής, δηλ.στην εις Άδου Κάθοδο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και στην Ανάσταση.

Μεταξύ των άλλων, ο Σεβασμιώτατος είπε:
«… Αδελφοί μου, σήμερα Μεγάλη Παρασκευή η Εκκλησία ζεί με τον παλμό, την προσδοκία και την βεβαιότητα της Αναστάσεως. Αυτή είναι η μεγίστη προσφορά της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο. Η πίστη δηλ στην Ανάσταση. Σ’ ένα κόσμο πεισιθάνατο, που βαδίζει χωρίς όραμα και χωρίς προοπτική, σ’ ένα κόσμο που αρνείται και σταυρώνει μέσα του τον Θεό, φονεύοντας ουσιαστικά την δική του υπόσταση. Σ’ ένα κόσμο που παρακολουθεί ενεός την λιτανεία του Θείου Λυτρωτού και ενώ γνωρίζει ότι πρέπει να μπη σ’ αυτήν την πορεία προκειμένου να φθάση στη μέθεξη της λύτρωσης, προτιμά να παραμείνη έξω από τα γεγονότα τα οποία άλλαξαν τον ρούν της ιστορίας, εδίωξαν το σκοτάδι και νίκησαν τον θάνατο.

Εμείς σήμερα απευθυνόμενοι μαζί με τον ιερό υμνογράφο στους φύλακες του τάφου και στους ανθρώπους όπου γης, δίδομε το μήνυμα της Αναστάσεως:
« Μάτην φυλλάτεις το τάφον κουστωδία.
Ου γαρ καθέξει τύμβος αυτοζωίαν».

Και μαζί με τις ουράνιες δυνάμεις και τους απ’ αιώνος ευαρεστήσαντας τω Αναστάντι Χριστώ, κραυγάζομε εν χαρά και αγαλλιάσει « Ανάστα ο Θεός κρίνων την γην, ότι συ κατακληρονομήσεις εν πάσι τοις έθνεσι».

● Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος εχοροστάτησε στην Ιερά Ακολουθία στην Ιερά Μονή Παναγίας Γηροκομητίσσης Πατρών.
● Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος εχοροστάτησε στον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως στον Νέο Ιερό Ναό του Πολιούχου Πατρών, Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.

DSC_4942.JPG
DSC_4956.JPG
DSC_4964.JPG
DSC_4987.JPG
DSC_4992.JPG
DSC_4993.JPG
DSC_5000.JPG
DSC_5011.JPG
DSC_5021.JPG
DSC_5025.JPG
DSC_5027.JPG
DSC_5034.JPG