Πατρών Χρυσόστομος: Η Ελλάδα χρειάζεται από όλους μας πίστη στο Θεό (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Με θαυμάσιο καιρό σε μια ηλιόλουστη Πάτρα, ο Πατραικός Λαός, εόρτασε τα Θεοφάνεια.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών ετελέσθη η Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, παρουσία των Πολιτικών, Στρατιωτικών, Αστυνομικών, Εκπαιδευτικών και λοιπών Αρχών της πόλεως και της περιοχής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Στη συνέχεια εσχηματίσθη λιτανευτική πομπή και έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον λιμένα Πατρών, ενώπιον χιλιάδων Πατρέων και άλλων προσκυνητών. Στα παγωμένα νερά του Πατραικού έπεσαν δεκάδες νέων, για να πιάσουν τον Σταυρό. Τον Σταυρό ανέσυρε ο νεαρός Ηλίας Χριστόπουλος στον οποίο ο Σεβασμιώτατος έδωσε ως ευλογία ένα χρυσό επιστήθιο Σταυρό. Σε όλους τους άλλους που έπεσαν στη θάλασσα, για τον Σταυρό εδόθη ως ευλογία από μια εικόνα της Παναγίας και ένα βιβλίο.

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν εξερχόμενα από τη θάλασσα τα παιδιά, αφού έλαβαν την ευλογία του Σεβασμιωτάτου, εφώναξαν με ένα στόμα και μια ψυχή «Ζήτω η Ελλάς».

Στην κατάδυση του τιμίου Σταυρού παρέστη και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος μετέβη στο Λιμένα Πατρών μετά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Πατρών Αγίου Ανδρέου, όπου συμμετείχαν χιλιάδες Πατρινών.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε υγεία και ευλογία σε όλους, πίστη στο Θεό και αγάπη στην Πατρίδα. Κατά το νέο έτος πρέπει να χειριστούμε τα θέματα που αφορούν την Ελλάδα με πίστη στο Θεό, σύνεση και ενότητα για το καλό της Πατρίδος μας, γιατί το αξίζει. Η ευτυχία και η πρόοδος της χώρας είναι υπόθεση όλων μας.

Στη δεξαμενή Πατρών έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νειλουπόλεως κ. Γενναδίου, ο οποίος ευρίσκεται κατ’ αυτάς στην Πάτρα, για κοινωνικούς λόγους. Ο ίδιος Αρχιερεύς ετέλεσε ενωρίτερα την Θεία Λειτουργία, τη ευγενεί αδεία και αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, στον ιστορικό Ιερό Ναό Παντοκράτορος Πατρών».

2DSC_6253.JPG
2DSC_6298.JPG
2DSC_6300.JPG
2DSC_6354.JPG
2DSC_6365.JPG
2DSC_6381.JPG
2DSC_6448.JPG
2DSC_6469.JPG
2DSC_6481.JPG
2DSC_6484.JPG
2DSC_6491.JPG
2DSC.jpg
2DSC03843.JPG
2DSC03867.JPG
2DSC03903.JPG


Ετικέτες