Παρουσία του Σπάρτης Ευστάθιου έκλεισε η β΄ κατασκηνωτική περίοδος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με επιτυχία και μέσα σε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 21 Ιουλίου 2015, στις άρτιες εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης στην Ταϋγέτη, η εορτή λήξης της Β΄ κατασκηνωτικής περιόδου των αγοριών, που φιλοξένησε εκατό παιδιά ηλικίας 14-17 ετών.

Μέσα στον ειδυλλιακό χώρο των κατασκηνώσεων, που βρίσκονται πλησίον της Ιεράς Μονής Παναγίας Ταϋγέτης, τα παιδιά πέρασαν όμορφες στιγμές, γεμάτες με πλούσιες δραστηριότητες και ευκαιρίες πνευματικού ανεφοδιασμού. Αξιέπαινοι για την διαρκή καθοδήγηση και φροντίδα τους προς τα παιδιά, ήταν ο αρχηγός κ. Βαγγέλης Θεοδώρου, ο υπαρχηγός κ. Γιάννης Κατσούλης και ο υπεύθυνος ιερέας π. Θεόφιλος Μαντζαβράκος, οι οποίοι είχαν άξιους συμπαραστάτες τους ομαδάρχες: Γιάννη Θηβαίο, Χρήστο Κοντό, Δημήτρη Πουλοκέφαλο, Βασίλη Καραμπάτο, Νίκο Φαρλέκα, Παναγιώτη Μανιατάκο, Παναγιώτη Νικολόπουλο, Πέτρου Βαχαβιώλο και Νίκο Γιάνναρη.

Η εορτή της λήξης πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, άλλων επίσημων προσκεκλημένων, γονέων, συγγενών και φίλων των παιδιών, οι οποίοι χειροκρότησαν θερμά το λιτό και μεστό μηνυμάτων πρόγραμμα των κατασκηνωτών.

Το λόγο αρχικά έλαβε ο αρχηγός της περιόδου κ. Βαγγέλης Θεοδώρου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη προσπάθεια που κατέβαλαν τόσο το αρχηγείο, όσο και τα στελέχη, προκειμένου τα παιδιά όχι μόνο να διασκεδάσουν, να παίξουν και να τραγουδήσουν, αλλά και να ωφεληθούν πνευματικά. Συγκεκριμένα μίλησε για το κοινό θέμα όλων των φετινών κατασκηνωτικών περιόδων, την Αγιότητα, επισημαίνοντας ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται ένας ανέφικτος στόχος στις ημέρες μας. Επίσης αναφέρθηκε στους σύγχρονους Αγίους της Εκκλησίας μας, που μας παραδειγματίζουν και μας καθοδηγούν.

Ακολούθως μίλησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και υπεύθυνος των Κατασκηνώσεων, π. Συμεών Παπαγεωργίου, ο οποίος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της τοπικής Εκκλησίας σε όλους όσοι συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στην φετινή λειτουργία των Κατασκηνώσεων παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες.

Την όμορφη εκδήλωση έκλεισε με τον πάντα ωφέλιμο και μελίρρυτο λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Ευστάθιος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλα τα στελέχη της κατασκηνωτικής περιόδου για την προσφορά και την θυσιαστική αγάπη τους, συνεχάρη τα παιδιά για την άψογη παρουσία τους. Στη συνέχεια έκανε αναφορά στην Αγιότητα και στο πώς αυτή μπορεί να κατακτηθεί στην εποχή μας.

Μετά το πέρας της γιορτής τα παιδιά έλαβαν από τον Σεβασμιώτατο ως δώρο το νέο βιβλίο του με τίτλο «Ορη τα υψηλά ταις ελάφοις…», που αναφέρεται στις κατασκηνώσεις της Ταϋγέτης, ενώ προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους τους παρευρισκόμενους.

2307spart.jpg
2307spart1.jpg
2307spart2.jpg
2307spart3.jpg
2307spart4.jpg
2307spart5.jpg


Ετικέτες