Παρουσίαση του αναμνηστικού λευκώματος «Ευγνωμοσύνης Κανίσκιον» για την επίσκεψη του Οικ. Πατριάρχη στο Ρέθυμνο

Loading...


Παρουσίαση του αναμνηστικού λευκώματος «Ευγνωμοσύνης Κανίσκιον» για την επίσκεψη του Οικ. Πατριάρχη στο Ρέθυμνο κατά την 2α και 3η Σεπτεμβρίου του 2012 θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιανουαρίου του 2016 στο «Σπίτι του Πολιτισμού» στο Ρέθυμνο.

Παρατίθεται το Εγκύκλιο Σημείωμα του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου σχετικά με την επίσημη παρουσίαση του Αναμνηστικού Λευκώματος «Ευγνωμοσύνης Κανίσκιον», το οποίο θα αναγνωσθεί στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου μας κατά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής 3ης Ιανουαρίου και της Εορτής των Θεοφανείων, 6ης Ια-νουαρίου 2016.

Προς

τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και τον ευσεβή λαό

της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.
Αγαπητά μου παιδιά της Τοπικής μας Εκκλησίας,
Ιστορικό σταθμό για την Εκκλησία την παροικούσα «εν Ρεθύμνω» αποτελεί η Επίσκεψη της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Πατρός και Πατριάρχου μας κ.κ. Βαρθολομαίου, κατά τη 2α και 3η Σεπτεμβρίου του έτους 2012. Τρία χρόνια πέρασαν από τότε, και εμείς αισθανόμαστε ως να ήταν μόλις εχθές, που ο Οικουμενικός Πατριάρχης με την γλυκύτατη Παρουσία Του μας θώπευε απαλά σαν την αύρα του Βοσπόρου. Σαν να σταμάτησε ο χρόνος από την ημέρα εκείνη που ο Πατριάρχης μας άνοιγε την πατρική αγκαλιά Του, για να μας κλείσει μέ-σα στην αγάπη Του και εμείς ακουμπούσαμε στην καρδιά Του, για να συντονι-σθούν οι παλμοί της με τους παλμούς των δικών μας καρδιακών χώρων.

Χρέος ιερό και απόδοση οφειλόμενης τιμής και ευχαριστίας, για την ευερ-γεσία που δεχθήκαμε με την Πατριαρχική Επίσκεψη, μας οδήγησε στην απόφαση για την έκδοση Αναμνηστικού Λευκώματος με τον τίτλο «Ευγνωμοσύνης Κα-νίσκιον». Το Λεύκωμα αυτό αποτελεί «λήθης αντίδοτον» για όσα εκ του σύνεγ-γυς ζήσαμε εκείνες τις μεγάλες ημέρες, αλλά και πληροφόρηση των νεοτέρων για τη στοργή την οποία το Σεπτό Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και ο Παναγιώ-τατος Πατριάρχης μας επιδεικνύει πατρικά προς την Τοπική μας Εκκλησία, την ιστορική και θεοτίμητη Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και τον ευγενή και χαριτωμένο Λαό μας. Ο Τόμος αυτός, «Ευγνωμοσύνης Κανίσκιον» στον Πατριάρχη της καρδιάς μας, πα-ραδίδεται πλέον στην Ιστορία της Εκκλησίας των Ρεθυμνίων και του Τόπου μας.

Με πολλή χαρά, λοιπόν, σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την επίσημη παρουσίαση του Αναμνηστικού αυτού Λευκώματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8η Ιανουαρίου 2016 και από ώρας 18:00, στον πολυχώρο εκδηλώσεων του Δήμου Ρεθύμνης, «Σπίτι του Πολιτισμού», στην παλαιά πόλη του Ρεθύμνου.

Μετά το πέρας της εκδηλώσεως, ο Τόμος θα προσφερθεί από μέρους της Μητροπόλεώς μας σε όλους τους παρισταμένους.
Σας αναμένομε λοιπόν, για να θυμηθούμε όλοι μαζί όόσα ωραία ζήσαμε εκείνο το ευλογημένο διήμερο του Σεπτεμβρίου του έτους 2012 κάτω από το ιλαρό Πατρικό βλέμμα του Πατέρα και Πατριάρχη του Γένους μας, και σας ευχόμαστε κάθε ευλογία του Επιφανέντος Κυρίου μας Ιησού Χρι-στού στη ζωή και στα έργα σας κατά το νέο έτος της χρηστότητός Του, στο οποίο ήδη, συν Θεώ, εισήλθαμε.
Σας ασπάζομαι με εγκάρδιες ευχές και πολλή αγάπη

Ο Επίσκοπός σας
† Ο Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος
Από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου
 Ετικέτες