Παραμονή Θεοφανείων στη Χαλκίδα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η παραμονή της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων, τιμήθηκε με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, σε όλες τις Ενορίες και τα Μοναστήρια.

            Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την συλλειτουργία του Πρωτοσυγκέλλου του, Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 5ης Ιανουαρίου 2015 χοροστάτησε στις Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Θεοφανείων και προεξήρχε στην Εσπερινή Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και στον ακολουθήσαντα Μεγάλο Αγιασμό, στο Παρεκκλήσιο εντός του Επισκοπείου, το οποίο τιμάται στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.
           

Στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν οι υπάλληλοι της Ιεράς Μητροπόλεως και μέλη των οικογενειών τους, ενώ το ιερό Αναλόγιο διηκόνησαν ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, ο Διάκ. Νεκτάριος Ευγενικός και ο λογιστής κ. Χρήστος Φεφέκος.
           

Μετά το πέρας του Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος, ψάλλοντας το κοντάκιο «Εν τοις ρείθροις σήμερον του Ιορδάνου…» αγίασε όλα τα Γραφεία και τους υπολοίπους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Επισκοπείου.
         

Το Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού ανοικοδόμησε ο μακαριστός Μητροπολίτης Χαλκίδος Γρηγόριος ο Ε΄ ο Πλειαθός (1922-1968) και μετά την μεταφορά του Επισκοπείου από την οδό Νεοφύτου στην οδό Βάκη, πίσω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, μετεφέρθη και η Αγία Τράπεζα και όλα τα ιερά αντικείμενα του στο νέο Επισκοπείο για να εξυπηρετεί τις λατρευτικές ανάγκες του Επισκόπου και των Κληρικών, οι οποίοι διακονούν στην Ιερά Μητρόπολη, είναι δε στολισμένο με τις Ιερές Εικόνες και τα Ιερά Σκεύη, που τα περισσότερα ανήκαν στον μακαριστό Γρηγόριο, τα οποία και συντηρήθηκαν με φροντίδα του Σεβασμιωτάτου και του Πρωτοσυγκέλλου π. Νικοδήμου.Ετικέτες