Πανηγυρικός Εσπερινός στον πρώτο Ιερό Ναό αφιερωμένο στον Οσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Λαμπρός ήταν ο πρώτος Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη Ιερά Μνήμη του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, εις τον νεοανεγερθέντα φερώνυμο Ιερό Ναό, ο οποίος ευρίσκεται εις την περιοχή του Ηρακλείου Λαγκαδά.

Του Αρχιερατικού Εσπερινού ο οποίος τελέσθηκε το απόγευμα της 01ης Δεκεμβρίου 2015, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, πλαισιούμενος πολλών Ιερέων και πλήθους πιστών.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ιωάννης, ομίλησε περί του σήμερα τιμωμένου Οσίου τονίζοντας ότι με τον τρόπο της βιωτής του κατόρθωσε να έχει μέσα του τον Χριστό και να συνομιλούσε μαζί Του. Η δε Θεολογία αλλά και γενικότερα η όλη πράξη του βίου του, ήταν αποτέλεσμα εμπειρίας την οποία καλούμεθα όλοι να ζήσουμε μέσα από την ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας, με την προσευχή, την μετάνοια και την συμμετοχή μας στα Θεία Μυστήρια.

Αν δεν γευτούμε όπως μας λέγει και το θεόπνευστο λόγιο «Γεύσασθε και ίδετε ότι Χριστός ο Κύριος», θα είμαστε δυστυχώς άγευστοι των εμπειριών που χαρίζει η Χάρις του Αγίου Πνεύματος, χωρίς εσωτερική πληρότητα και πληροφόρηση. Θα έχουμε και θα ξέρουμε πολλά, αλλά δυστυχώς δεν θα έχουμε εκείνο που θα μας κρατάει, θα μας στηρίζει και θα μας εμπνέει οδηγώντας μας εις την τελείωση, την θέοση και τον αγιασμό που είναι και το θέλημα Του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Αύριο Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, κυριώνυμος ημέρας της εορτής, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου της περιοχής του Ηρακλείου Λαγκαδά.

DSC_9246.JPG
DSC_9248.JPG
DSC_9258.JPG
DSC_9262.JPG
DSC_9271.JPG
DSC_9283.JPG
DSC_9288.JPG
DSC_9298.JPG
DSC_9304.JPG
DSC_9331.JPG


Ετικέτες