Πανηγυρικός Εσπερινός στη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ευαγγελιστού! (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τελέστηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός στη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ευαγγελιστού, στον ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλεως των Χανίων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου  ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Αγίου Λουκά.
Υπάρχουν πολλοί ήρωες που στη ζωή τους αντιμετωπίζουν κινδύνους πολλούς και δεν τους ενδιαφέρει η ίδια ύπαρξη τους, θέτοντας πάντα τον εαυτό τους στην θυσία υπέρ της πίστεως και της πατρίδος. Υπάρχουν όμως και οι ήρωες οι οποίοι γράφουν με κλειστά γράμματα τον ηρωισμό τους. Και είναι εκείνοι που κατανάλωσαν τη ζωή τους για την μεταλαμπάδευση του Ευαγγελίου. Και ανάλωσαν τον εαυτό τους ώστε όλοι οι άνθρωποι, να μάθουν την καλή αγγελία της παρουσίας του Θεού, τόνισε μεταξύ άλλων ο Πανοσιολογιώτατος.

Σήμερα τιμούμε τον πρώτο επιστήμονα του Χριστιανισμού, ο οποίος θυσίασε την ιατρική και άφησε αυτήν για την αγάπη του Χριστού μας νιώθοντας μέσα στην ύπαρξη του ότι τίποτα θειότερον, και ενδοξότερον και σπουδαιότερον δεν υπάρχει από την αγάπη του Χριστού…

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελλο για το μεστό κήρυγμα του , τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πρωτ. Δημήτριο Λαμπαθάκη με τους συνεφημερίους του, που διακονούν και φροντίζουν τον Ιερό Ναό, ευχόμενος παράλληλα χρόνια πολλά κατάμεστα υγεία σε όλο τον κόσμο που είχε κατακλείσει τον Ιερό Ναό. Ετικέτες