Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην Ιερά Μονή του Μεγάλου Βασιλείου της φερώνυμης περιοχής της Μητροπόλεως Λαγκαδά, τελέσθηκε το απόγευμα της 31ης Δεκεμβρίου 2015, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη ευκαιρία της Εορτής της κατά Σάρκας Περιτομής του Κυρίου και της Ιεράς Μνήμης του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών Αγίου Βασιλείου, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ευσέβιος Σπουργίτης και Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων π. Αμβρόσιιος Πουτούκης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως, Αιδεσ. Πρωτοπρ. π. Αναστάσιος Παρούτογλου καθώς Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Στην σύντομη ομιλία του προ της απολύσεως του Αρχιερατικού Εσπερινού, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην μορφή του Μεγάλου Βασιλείου, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για τον Ιεράρχη εκείνον, ο οποίος μας καλεί όλους, μεταξύ άλλων εις τα έργα της Ευποιΐας και ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός έρχεται να μας περιβάλει με αγάπη, απαλλάσσοντας μας από το φρόνημα της σαρκός, το οποίο και πρόκειται για φρόνημα ματαιότητος και να μας οδηγήσει στην Ουράνιο Βασιλεία.

Ενώ τόνισε για άλλη μία φορά ότι η Εκκλησία μπορεί να πολεμάτε και να περιφρονείται και να διώκεται, αλλά η Ίδια δεν περιφρονεί, δεν πολεμά και δεν καταδιώκει κανέναν και δεν βλέπει κανέναν ως αντίπαλο και εχθρό της, αλλά αντιθέτως είναι η Φιλόστοργος Μητέρα η οποία αγκαλιάζει τους πάντες, και τους πεπλανημένους τους οποίους αναμένει να έρθουν στους κόλπους Της αλλά και τους εν αγνοία ευρισκομένους που φροντίζει να τους γνωρίσει, αυτό το οποίο και ο σήμερα τιμώμενος μεγάλος Ιεράρχης υπηρέτησε κατά την διάρκεια της ζωής του, το Μέγα της Ευσεβείας Μυστήριο.

Καταλήγοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς όλους τα Χρόνια Πολλά για μία Καλή Χρονιά γεμάτα Υγεία ψυχής και σώματος ενόψει του Νέου Έτους 2016.

DSC_2238.JPG
DSC_2241.JPG
DSC_2258.JPG
DSC_2260.JPG
DSC_2267.JPG
DSC_2277.JPG
DSC_2282.JPG
DSC_2285.JPG
DSC_2286.JPG
DSC_2290.JPG
DSC_2296.JPG
DSC_2310.JPG

 Ετικέτες