Πανηγυρικός Εσπερινός και Λιτάνευση στην Κοίμηση Θεοτόκου Κολοκυνθούς (ΦΩΤΟ)

Loading...


Του Μάρκου Παπαγεωργίου

Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τελέσθηκε απόψε, Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015, παραμονή της κορυφαίας εορτής του Θεομητορικού κύκλου, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κολοκυνθούς. Του Πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαραθώνος κ. Μελίτων, πλαισιωμένος από ιερείς των γύρω ενοριών.

 Ακολούθησε Λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας στους γύρω δρόμους, όπου συμμετείχαν εκατοντάδες πιστοί με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, ανέφερε πως σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής μας επικαλούμαστε το όνομα της Παναγίας, ώστε Εκείνη να σπεύσει σε βοήθεια. Τόνισε επίσης, την αναγκαιότητα του να νιώθουμε κάθε στιγμή δίπλα μας την ύπαρξή Της. Και Εκείνη σαν μάνα μας θα σκύψει πάνω από το πρόβλημά μας. Έκλεισε τον Θείο Λόγο του λέγοντας:» Ευλογημένοι όσοι πιστεύουν σε Εκείνη και όσοι πιστεύουν ότι έφτασε η ώρα της λύτρωσης.»

Λίγο πριν την απόλυση ο προϊστάμενος του Ναού ΠανοσιολογιώτατοςΑρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος Θεοδωρόπουλος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που λάμπρυνε με την παρουσία του την πανήγυρη, καθώς και τους λοιπούς πατέρες. Επίσης ευχαρίστησε θερμά τις φιλαρμονικές του Δήμου και του Πυροσβεστικού Σώματος, που συνόδευσαν την Εικόνα της Θεοτόκου Παρθένου, καθώς και την Αστυνομία και το Σώμα της Τροχαίας για την οργάνωση της μεγαλοπρεπούς Λιτάνευσης.  Ετικέτες